Policajac koji je šamarao suspendovan uz krivičnu prijavu

0
401

Policajac koji je preksinoć na Vračaru šamarao sugrađanina kojeg je zatekao u vreme policijskog časa na ulici, suspendovan je uz krivičnu prijavu.

Na društvenim mrežama se u sredu uveče pojavio snimak na kojem se vidi jedan policajac kako udara sugrađanina kojeg je prethodno zaustavio prilikom kršenja policijskog časa.

Nakon analize događaja i istrage, policajac je, prema saznanjima portala Direktno.rs suspendovan i sledi mu krivična prijava.

Inače, muškarac koji je uhvaćen, a koji je prilikom hapšenja pružao otpor uz psovke, dobio je prekršajnu prijavu za remećenje javnog reda i mira.

Dušan Dragićević, advokat policajca sa snimka istakao je da je policijski službenik tokom jutarnjih časova dao izjavu u vezi sa spornim događajem, i u ovom trenutku ne raspolaže informacijom da je on osumnjičen za bilo koje krivično delo.

“Želimo da naglasimo da snimak od 20-tak sekundi koji je objavljen na društvenim mrežama ne pruža pravi uvid u celokupan događaj, imajući u vidu da je intervencija policijskih službenika u odnosu na lice koje se pojavljuje na snimku trajala oko 30 minuta, što mogu da potvrde brojni očevici koji su bili prisutni na mestu događaja. Naglašavamo da su tokom jutarnjih časova u prostorije PS Vračar pristupili građani koji su bili svedoci spornog događaja i postupanja policijskih službenika, ali da od istih nisu uzete izjave. Samim tim, prerano je davati bilo kakve pravne kvalifikacije predmetnog događaja u situaciji kada nisu utvrđene sve činjenice od značaja za dalje postupanje nadležnih organa”, kazao je Dragićević.

Izvor: Nova.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here