Policija uhapsila novinarku Nova.rs zbog teksta o Kliničkom centru Vojvodine

0
186

Policija je u sredu uveče došla po novinarku portala Nova.rs Anu Lalić iz Novog Sada, nakon što je Klinički centar Vojvodine obavestio tužilaštvo i policiju da je svojim tekstom uznemirila javnost i naštetila ugledu te zdravstvene ustanove.

“Policajci su mi došli na vrata, ne znam još uvek o čemu se radi. Čekamo advokata i svedoke”, kazala je Ana Lalić agenciji Beta.

Njen suprug je rekao da je policija sa sobom ponela i Anin laptop i mobilne telefone.

“Odveli su je. Pre toga su temeljno preturili celi naš stan, i uzeli su njen laptop i oba njena mobilna telefona. Advokat Srdjan Kovačević je otišao s njima pa ćemo da vidimo šta će da se dešava”, kazao je.

Klinički centar Vojvodine (KCV) izrazio je ranije istog dana “ogorčenje zbog netačnog, neproverenog i zlonamernog” izveštavanja portala Nova.rs o radu te ustanove i naveo da je “zbog uznemiravanja javnosti i rušenja ugleda” obavestio o tome tužilaštvo i policiju.

Dodali su da su “zbog uznemiravanja javnosti i rušenja ugleda”, o svemu obavestili nadležno tužilaštvo i policiju.

“Obaveštavamo javnost da su sve iznete informacije objavljene u tekstu na portalu Nova.rs pod naslovom ‘KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre’ neistinite i da KCV raspolaže dovoljnom količinom potrošenih lekova, sanitetskog materijala i lične zaštitne opreme”, naveo je KCV u saopštenju.

Portal Nova.rs je u tekstu naveo da KCV-u imaju problem sa “hroničnim nedostatkom osnovne opreme i potpuno haotičnim uslovima rada u vreme pandemije”.

Lalić je odgovorila na saopštenje Kliničkog centra Vojvodine. 

“U jednom se moram složiti sa Kliničkim centrom Vojvodine: ugled vam jeste narušen, ali ne mojim pisanjem, već vašim sramotnim tretmanom sopstvenih radnika. Ugled vam jeste narušen time što, umesto da zaštitite sopstvenu profesiju od politikantstva, podržavate i učestvujete u licemerju i vlastodržačkoj zameni teza da su građani krivi što imamo najmanji broj zaraženih u regionu, a najviše preminulih”, napisala je Lalić.

Naglasila je da je ugled lekara ugrožen jer “ne stoje iza svojih diploma”.

“…i ne kažete ono što i većina vaših kolega iz cele Evrope: ‘U problemu smo. Nemamo zaštitnih sredstava. Nemamo dovoljno medicinskih radnika. Treba nam pomoć'”, rekla je Lalić.

Naglasila je i da “ni po koju cenu” neće odati svoje izvore koji su joj anonimno govorili o lošem stanju u Kliničkom centru Vojvodine u toku pandemije.

“Možete pretiti i narodnom milicijom i tužilaštvom, ja svoje izvore nikome, ni po koju cenu odati neću, jer, za razliku od vas, ja brinem o njihovim životima i sudbinama”, napisala je Ana Lalić.

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here