foto: youtube.com

Žagubicu je pre pola godine zahvatila poplava koja je nanela ogromnu štetu velikom broju domaćinstava. Novi Sad je odlučio da pomogne najugroženijim porodicama.

Prema podacima Kancelarije za javna ulaganja u poplavi je oštećeno ukupno 136 domaćinstava, a u mnogima je bilo po dva ili tri objekta.

Pored toga što su za tren ostali bez svojih domova, pojedini su ostali i bez posla, poput Nataše Đorđević. U poplavi  joj je uništena roba u vrednosti od million i po dinara, što sada ne može da nadoknadi.

U okviru humanitarne pomoći grada Novog Sada opredeljena su sredstva u iznosu od 2 miliona dinara za pomoć 59 najugroženijih porodica sa decom u opštini Žagubica, koja se ogleda u dodeli 53 frižidera, 33 električna šporeta i 6 veš mašina.

foto: youtube.com

Tim povodom delegaciju Novog Sada koju je predvodila Ljiljana Koković, pomoćnik gradonačelnika Novog Sada, i predstavnike Crvenog krsta Srbije i Novog Sada uz čiju pomoć je realizovana donacija primio je predsednik opštine Žagubica, Safet Pavlović. Istakavši veliku zahvalnost na podršci i nesebičnom angažovanju čelnih ljudi Novog Sada, predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović tokom razgovora izrazio je nadu za dugoročnijom saradnjom sa Gradskom upravom Novog Sada na svim poljima.

foto: youtube.com

Pomoć stiže i od Kancelarije za javna ulaganja. Privodi se kraju i kategorizacija domaćinstava i izrada dokumentacije. Takođe, pojedini građani dobiće pomoć od lokalne samouprave.

„Sredstva koja smo prikupili na namenski račun biće opredeljena svima koji nisu dobili i neće dobiti nikakvu pomoć ovakve vrste ili preko Kancelarije za javna ulaganja. Tako da će svaki građanin ove opštine i domaćinstvo koje je bilo poplavljeno dobiti neku vrstu pomoći“, napomenuo je Predrag Ivković, zamenik predsednika opštine Žagubica.

Izvor: RTV Homolje/ RTS

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here