Ponoš: Veliko pitanje kog Boška Obradovića podržati

0
294

Veliko je pitanje kog Boška Obradovića podržati, onog koji je pre deset dana zagovorao bojkot, onog koji se zalagao na nedavnom sastanku za izlazak na izbore ili ovog Boška koji bi sada pregovarao sa vlastima da se stvore uslovi za izbore, izjavio je danas potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš.

Ponoš je, za emisiju „Pravi ugao“ na RTV Vojvodina, rekao da je dobro znati šta podržavate, a Obradovićevi stavovi nisu jasni imajući u vidu ovu transformaciju u proteklih deset dana.

Prema rečima Ponoša, on lično nije pobornik metodologije koju su Vojislav Šešelj ili Tomislav Nikolić na stiroporu uneli u parlament.

Ne razumem ni one političke aktere koji dolaze da ga podrže – je l’ ideja da ga podržiš da izdrži do kraja? Ako ga podržavaju, neka i oni štrajkuju glađu, rekao je Ponoš i ukazao da se o tom Obradovićevom potezu nije razgovaralo na sastanku Saveza za Srbiju.

Narodna stranka, dodao je Ponoš, ne menja svoj stav o bojkotu izbora, jer se ništa nije promenilo u izbornim uslovima, „stvari su i gore“.

Ponoš je naveo i da na sastanku SZS pre osam dana ideja Borisa Tadića o učešću na izborima sa listom za bojkot nije privukla pažnju.

Pokret slobodnih građana je doneo pogrešnu, ali legitimnu odluku o učešću na izborima, dodaje Ponoš, koji veruje da če bojkot biti uspešan ako izađe manje od 50 odsto građana.

Kakva god da bude izlaznost, režim će reći da je dobro, brojaće izašle, mandate i glasove, ali najvažnije za opoziciju je da ne prokocka poverenje građana, zaključio je Ponoš.

Izvor: Danas

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here