Popović: Moguć produžetak školske godine na Univerzitetu u Beogradu

0
219

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je da se može očekivati da se školska godina za studente produži za određeni period, ali da će konačna odluka zavisiti od dužine trajanja vanrednog stanja.

List “Blic” od srede piše da je odluka o produžetku školske godine u rukama Ministarstva prosvete, kao i da je sve izvesnije da će studenti kraj jula i početak avgusta provesti u učionicama.

Kako se navodi, značajan broj fakulteta u svojim programima ima i praktičnu nastavu i vežbe koje ne mogu da se realizuju onlajn, kako se sada obavljaju teoretska predavanja. Ivanka Popović je za “Blic” rekla da će aprilski ispitni rok biti prolongiran, jer ispiti, za razliku od nastave, ne mogu da se realizuju na daljinu.

Rektorka je ukazala da je moguća usmena provera znanja, istakavši da svi fakulteti Univerziteta u Beogradu sada izvode nastavu i konsultacije sa studentima na daljinu. Prema njenim rečima, praktični deo nastave mora da se realizuje, jer je deo programa koji je dobio akreditaciju od nadležnog tela.

“Praktičnu nastavu i eksperimentalne vežbe ćemo organizovati kada prođe vanredno stanje, jer za sada ne postoje uslovi. Što se tiče kolokvijuma, oni mogu da se usmeno realizuju putem video-konferencije”, rekla je Ivanka Popović.

Rektorka je dodala i da je zbog situacije sa korona virusom u svetu, sve izvesnije da će biti odložene i Evropske univerzitetske sportske igre, koje je trebalo da budu održane od 12. do 25. jula u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here