Poslanica SNS: Vučić će nabaviti vakcine, kao što je respiratore

0
134

Poslanica SNS Jelena Žarić Kovačević kazala je u emisiji “Hit tvit” na TV Pink da je sigurna da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić nabaviti vakcine, na isti način na koji je svojevremeno nabavio i respiratore.

Komentarišući izjavu premijerke Srbije Ana Brnabić da će Srbija biti među prvim zemljama koja će dobiti vakcinu protiv koronavirusa, poslanica SNS je rekla da je Krizni štab od početka imao punu podršku i predsednika i Vlade, a zatim podsetila na konferenciju za novinare na kojoj je Aleksandar Vučić najavio nabavku respiratora.

“Ako se vratimo na sam početak i setimo se jedne konferencije za novinare koju je održao Aleksandar Vučić i ponovo pokazao da je najbolji državnik kojeg je Srbija imala i gde je ponovo pokazao da je, zapravo, interese građana Srbije i same zemlje stavio pre svega drugog, a to je da je izašao i rekao: ljudi nam se razboljevaju, mi smo svesni da nas je ovaj koronavirus pogodio, trebaju nam respiratori, ja ću ih nabaviti, ne pitajte me kako. Mislim da će isto biti i sa vakcinom. Apsolutno sam sigurna, ovoliki trud, ovakva saradnja, sve to mora i rezultiraće u korist građana Srbije”, rekla je Žarić Kovačević.

Dodala je da će građani Srbije imati na raspolaganju vakcine svih proizvođača.

Pa ipak, od predstavnika vlasti u prethodnom periodu čuli smo potpuno različite izjave o tome.

Vakcinacija protiv korone počela je u Srbiji sa provladinih medija još u januaru i to srpskom vakcinom koju možemo sami da proizvedemo, a koju je najavio ministar Zlatibor Lončar. Godinu dana kasnije, istu je najavio i Vučić, a onda i premijerka Brnabić.

A član Komisije za registraciju lekova pri Agenciji za lekove i medicinska sredstva Miroslav Savić rekao je ranije za N1 da Srbiju od evenutalne dozvole za vakcine dele nedelje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here