Povučena tužba protiv Ane Lalić, novinarke koja je pisala o lošem stanju u KC Vojvodine

0
335

Krivična prijava koja je podneta protiv Ane Lalić, novinarke našeg portala Nova.rs, a koja je početkom ovog meseca uhapšena zbog objavljivanja tekstova o KC Vojvodina i manjka zaštitne opreme kojom su raspolagali zaposleni u toj ustanovi odbačena je, saopštili su iz Osnovnog Javnog Tužilaštva u Novom Sadu.

Naša novinarka je uhapšena zbog navodnog izazivanja panike i nereda iako je posle nepune dve nedelje epidemiolog Predrag Kon na konferenciji Kriznog štaba saopštio da su sve medicinske ustanove u Srbii na početku epidemije kuburile sa zaštitom opremom.

Podsećamo, Ana Lalić je uhapšena 1. aprila uveče i određeno joj je zadržavanje od 48 sati zbog teksta o lošem stanju u Kliničkom centru Vojvodine, što je tužilaštvo okarakterisalo kao “širenje panike i lažnih vesti”.

Njihovo sopštenje prenosimo u celosti:

“Povodom vašeg dopisa, obaveštavamo vas da je rešenjem ovog tužilaštva od 20.04.2020. godine odbačena krivična prijava podneta protiv Ane Lalić, zbog krivičnog dela izazivanje panike i nereda iz člana 343, Krivičnog zakonika, o čemu je obaveštenje upućeno Ani Lalić i njenom braniocu”.

Lalić je provela noć u pritvoru, a prethodno joj je šest policajaca došlo kući, i pretreslo stan i automobil, kao i zaplenilo laptop i dva telefona.

“Bukvalno su pretresali sve. Svaku fioku, frižider, zamrzivač, kuhinjske delove, kutije u kojima stoji veš, knjige, dokumenta, plakar, kupatilo, suprugovu kancelariju, i nakon sat i po-dva pretresa sam privedena u PU Novi Sad u Ulici kraljevića Marka na saslušanje”, rekla je tada Ana Lalić, a ceo intervju možete pročitati ovde.

Izvor: Nova.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here