“PRAVDA ZA MARIJU LUKIĆ I ŽENE BRUSA” Jutkine pristalice opet brane manijaka, a neki od njih imaju “POVREMENE NAPADE BESA” ispred sudnice

0
596

Suđenje Milutinu Jeličiću Jutki, bivšem predsedniku opštine Brus, optuženom za seksualno uznemiravanje bivše sekretarice Marije Lukić nastavlja se danas u sudu u Brusu. Ispred zgrade suda izmešala su se dva skupa – grupa ljudi koja je došla da podrži žrtvu, ali i oni koji brane ovog nasilnika i seksualnog predatora.

Kao i na prethodnom ročištu, koje je bilo zakazano za 10. april, a ubrzo i odloženo jer se Jutkina pravna zastupnica nije pojavila, pred sudom su se okupile pristalice koje podržavaju nasilnika, noseći majice na kojima je ispisana skandalozna poruka: “Pravda za Jutku”.

S druge strane, građani koji se okupili da daju podršku Mariji Lukić, koju je Jutka godinama seksualno uznemiravao, a koja je zbog toga i tužila, došli su sa transparentima: “Ne trpim”, “Mi smo protiv ugnjetača i njihovih pomagača”, “Naše heroine”, “Zaustavimo nasilnike”, “Pravda za žene Brusa”.

Kako se navodi na Tviter nalogu inicijative “Ne davimo Beograd”, koja takođe danas pruža podršku Mariji Lukić u Brusu, Jutkine pristalice “doživljavaju povremene nalete besa”, te su aktivistima polomili megafon, što su ovi prijavili policiji.

Podsetimo, Milutin Jeličić Jutka, predsednik opštine Brus, optužen za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja, početkom aprila je i zvanično smenjen sa funkcije.

Klupko njegove bahatosti počelo je da se odmotova u javnosti početkom marta prošle godine, kada je protiv njega podneta krivična prijava zbog seksualnog uznemiravanja i ucenjivanja seksom zarad napredovanja u karijeri, a koja je usledila nakon saznanja da je Marija Lukić, koja je dve godine bila zaposlena u opštini Brus kao Jeličićeva sekretarica, bila zlostavljana.

Jutku je za seksualno uznemiravanje prijavilo još sedam žena, ali je samo u slučaju Marije Lukić podignuta optužnica, sud je samo njenu tužbu uvažio. Žrtve su, govoreći o užasima koje su trpele, pred policijom i tužiocem govorile o izrazima koje im je Jeličić upućivao, koji su vrlo specifični, poput: “volkam te” i “ljubkam te”.

Marija Lukić dolazi na suđenje
Marija Lukić dolazi na suđenje

– Izvini što sam te malo ljubio danas nasilno, mimo tvoje želje i volje. Neću više, glupo je što ovo radim jednostrano – stoji u jednoj od oko čak 15.000 skandaloznih poruka, koju je Jutka poslao Lukićki.

Ona je na Fejsbuku je objavila poruke koje joj je on dve godine slao, kada je došla do tačke da psihički ne može da izdrži torturu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here