Preminuo zubar koga su pokrajinske vlasti optužile za širenje zaraze

0
401

Novosadski stomatolog Stanislav Ostojić, protiv kojeg je pokrajinska vlast najavila krivičnu prijavu jer je navodno „namerno radio zaražen“, preminuo je u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) od posledica zaraze korona virusom, nakon što su danima odbijali da ga hospitalizuju, javio je portal Nova.rs

„Ostojić je inače hronično oboleo i od sarkoidoze, a borio za život još od 21. marta, od kada se nalazio na respiratoru, ali lekari nisu više mogli ništa da učine. Pored njega, jutros je od posledica korone u KCV preminula i njegova koleginica, takođe novosadska zubarka“, naveo je portal.

Prema rečima njegove supruge, i po dokumentaciji koju ona poseduje, zubar je tih dana kada mu je bilo loše u više navrata zvao kol centar i postupao tačno onako kako su mu govorili.

Njegova supruga ispričala je da su ga prvo poslali u privatnu laboratoriju da uradi nalaze krvi, koji su pokazali visok nivo CRP, što je već ukazivalo na infekciju. Zatim su ga, opet privatno, slali i na rentgen koji je potvrdio dvostruku upalu pluća. Sa takvim nalazima, zubar je, opet po instrukcijama lekara iz kol centra, sa suprugom u petak, 20. marta, otišao na pregled kod pulmologa.

„Nisu ga ni uveli unutra, već su mu sestre sa vrata samo dodale toplomer, a potom pozvale lekarku. I ona je izašla u dvorište i uprkos tome što je videla sve nalaze, kao i rentgenski snimak pluća, rekla je da idemo kući i da pije ‘tople čajeve i supice’. Već tu noć mu se zdravlje drastično pogoršalo, a od subote uveče je bio na respiratoru“, kazala je ona.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je nekoliko dana nakon hospitalizacije Ostojića zatražio da se protiv njega podnese krivična prijava, jer je „svesno sa simptomima išao u ordinaciju“.

Izvor: Danas

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here