Privedeni Beograđanin: Aktivisti SNS su došli na moja vrata, s mojim podacima. Odakle im to?!

0
320

“Policajci su me pitali šta sam ovo napravio, da njih sada pritiskaju sa vrha, te da ne znaju šta da rade”, rekao je Ilija Jovičić, privedeni građanin koji je aktivistima Srpske napredne stranke uzeo papir na kome su bili lični podaci njegove supruge i njega.

Naime, pristalice SNS su na vrata građanina pozvonili juče u popodnevnim časovima. U razgovoru sa njima on je shvatio da imaju sve njegove lične podatke, uključujući i matični broj.

– Došle su dve žene iz SNS sa papirima na kojima je pisalo ime moje žene i moje i naši lični podaci. Pitao sam ih odakle im ti papiri, da li su iz Republičkog organa ili izborne komisije, rekle su mi samo da su “zatekle papire, i da su iz stranke”. Tada sam im papir otrgao iz ruke i zatvorio ulazna vrata. Međutim, greškom sam uzeo tri lista, jer sam bio pod stresom. Video sam da se moje nalazi samo na prvom i istog trenutku sam otvorio vrata i vratio im ostala dva papira – kaže on.

FOTO: Direktno.rs

FOTO: Direktno.rs

On ističe da su posle pet minuta dva policajca zakucala na njegova vrata.

– Policajci su mi rekli “šta si ovo napravio, sad nas pritiskaju sa vrha”. Više od pola sata nisu znali šta će da rade sa mnom. Uzeli su mi izjavu i čekali naređenja od šefa šta dalje. Na kraju, on ih je zvao i zajedno smo otišli u policijsku stanicu Čukarica. Kad smo stigli, šef mi je rekao kako je ovo otišlo do samog vrha – prepričava Jovičić i dodaje da su prema njemu bili skroz korektni.

U stanici, policija me je pitala da li sam član stranke kao i da li me plaća Dragan Đilas, priseća se on.

– Kome ja mogu da pretim Đilasom. Ja njega ne znam, a i šta on može njima da uradi? Kakve gluposti. Pitali su me i da li sam član stranke. Rekao sam im da ne podržavam SNS i da nikad nisam, kao i da sam ovo uradio samo jer neko zloupotrebljava moje podatke – rekao je on.

Vladimir Todorić FOTO: Printscreen

Vladimir Todorić FOTO: Printscreen

Advokat Vladimir Todorić rekao je za Direktno.rs da su  Jovičića pokušali da zadrže u policijskoj stanici.

– Hteli su da ga zadrže sve dok ne dođe tužulac, međutim, rekao sam im da, pošto su uzeli izjavu od njega, nemaju osnova za to, pa su ga pustili – rekao je Todorić.

Jovičić je u policijskoj stanici ukupno proveo oko dva sata.

– Inače sam lažno optužen da sam otimao neke telefone. Nisam ni video nikakav telefon. Nije bilo lako izvući te papire jer su bili na nekoj fascikli, samo sam ih uzeo bez ikakvog otimanja i opsovao Vučića, a one su rekle da sam njih. Nisam, nego predsednika, mislim, on je uzurpirao funkciju predsednika – napominje je Jovičić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here