Privedeno nekoliko ljudi, odneto više vozila CarGo

0
221

Stotine članova udruženja i građani, blokirali su Bulevar Mihajla Pupina, a nešto pre 23.30 direktor CarGo Vuk Guberinić ih je pozvao da se „dostojanstveno povuku“. Kako prenosi N1, Parking servis odneo više vozila.

„Povlačimo se u miru, nećemo praviti nikakve skandale, oni su svesni da moraju da sipunjavaju naređenja, a mi ćemo ih goniti pravno do Strazbura“, poručio je Guberinić, a prenosi N1.

Okupljeni se razilaze, a nekoliko vozila Parking servisa odnelo je automobile ka gradu.

Članovi CarGo kažu da su automobili njihova lična imovina i da su došli sa svih strana kad su saznali da je komunalna policija odlučila da uzme vozilo jednom članu. Nekoliko njih je leglo pod točkove vozila Parking servisa, pokušavajući na taj način da onemogući da vozilo bude „odneto“.

Iz CarGo za N1 kažu da oni nisu tražili sastanak sa Vučićem kao taksisti, da žele dijalog, na koji pozivaju već četiri godine, ali da ih niko ne zove.

Na lokaciji se nalazi više od 20 policijskih jedinica, a za saobraćaj je u potpunosti blokiran Bulevar Mihajla Pupina, od istočnog krila SIV-a do Ušća. Kako javlja reporterka N1, očekuje se da će saobraćaj u tom delu biti pušten oko ponoći.

Na licu mesta je bila i Hitna pomoć jer je pozlilo vlasniku automobila po koji je Parking servis došao, a zbog čega su se i ostali članovi CarGo okupili večeras.

„Više od 100 članova udruženja građana CarGo u akciji nenasilnog otpora tokom nelegalnog pokušaja oduzimanja automobila jednog od članova Udruženja, selo je na pod i okružilo vozilo Parking servisa“, naveo je CarGo ranije u saopštenju.

Pokušaj oduzimanja vozila članu Udruženja CarGo je bez rešenja inspektora, bez zapisnika o oduzimanju, saobraćajni inspektor nije na terenu, te ovaj čin predstavlja protivzakonito oduzimanje vozila, dodali su u saopštenju.

„Saobraćajna inspekcija je propustila interventnoj brigadi da radi njihov posao, što je direktno kršenje zakona i Ustava ove zemlje“, izjavio je predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić.

Iz CarGo-a tvrde da je na Novi Beograd večeras došlo više od 500 ljudi.

„Beograd večeras liči na Medeljin. Ovo je sramota. Stigla je i marica, valjda pripremljeni da hapse ljude iz CarGo-a“, rekao je Vučić iz CarGo-a.

On je dodao da večeras Beograd izgleda kao da je u toku hapšenje narko-bosova, a da se, kako je naveo, umesto očekivane akcije borbe protiv kriminala policija se obračunava sa građanima.

Radnici Parking servisa po nalogu policije digli su automobil CarGo vozača na pauka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here