Proba male mature onlajn, posle kraćeg prolećnog raspusta

0
213

Probni završni ispit za kraj osnovnog obrazovanja osmaci će polagati onlajn, posle uskršnjih praznika, saznaje „Politika”. Ministar prosvete, Maden Šarčević, za naš list kaže da će proba male mature u ovim okolnostima biti ne samo pripremno testiranje znanja učenika, već i poštenja, jer će se raditi na daljinu s ciljem da se uvidi koliko su su učenici spremni. U vanrednoj situaciji, i novoustanovljenom modelu obrazovanja, đacima se, primećuje ministar pruža prilika da zahvaljujući nastavnim sadržajima koji su dostupni na onlajn platformama, obnove gradivo koje nisu dobro savladali.

Prolećni raspust će, kao što je „Politika” pisala, trajati kraće, jer se školski kalendar, objašnjava ministar Šarčević, menja u skladu sa okolnostima u kojima obrazovanje funkcioniše na daljinu.

− Nema pedagoški opravdanih razloga da se tek uspostavljen način učenja prekida na desetak dana. Četiri dana, koliko traju uskršnji praznici, emitovaće se program verske nastave, koji do sada nije bio zastupljen, a preostali dani umesto raspusta biće radni − ozvaničio je Šarčević.

Izvor: Politika

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here