Profesor Sinani: Očekujem reakciju nadležnih organa povodom emisije na Hepiju

0
169

Profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu Danijel Sinani rekao je da očekuje od nadležnih organa da reaguju povodom napada na njega na televiziji Hepi.

“Ne bih se upuštao u komentarisanje izjava o mom ‘sumnjivom’ prezimenu i svemu ostalom što je na tu temu izrečeno”, kazao je Sinani za dnevni list “Danas”.

On je istakao da se albanski jezik predaje na Filološkom fakultetu, a ne Filozofskom, tako da ne predaje taj jezik.

“Prema tome, ne predajem albanski jezik niti ‘roka mandoljina’, šta god to značilo, već predajem Narodnu religiju Srba i još nekoliko predmeta iz oblasti Antropologije religije”, rekao je Sinani.

Urednik TV Hepi i novinar Milomir Marić u izjavi za list “Danas” kazao je da “nema ništa protiv Albanaca”.

“Pa neki moji najbolji prijatelji su ti…”, kazao je Marić.

Uprava Filozofskog fakulteta u Beogradu ranije je izrazila gnušanje zbog vređanja prodekana i profesora Filozofskog fakulteta Danijela Sinanija i rektorke Univerziteta u Beogradu Ivanke Popović u ponedeljak na televiziji Hepi. Kako su naveli, glavni urednik televizije Hepi, Milomir Marić, omalovažavao je profesora Sinanija, otvoreno izazivajući nacionalnu mržnju.

“Takvi akti netrpeljivosti i izazivanja netrpeljivosti su za svaku osudu. Marić je, u svom obraćanju milionskom auditorijumu, istovremeno nahuškao i obmanuo javnost navodeći pogrdne i pogrešne nazive predmeta za koje je tvrdio da predaje naš prodekan. Otvoreno mu je osporavao pravo da, sa ‘sumnjivim prezimenom’ učestvuje u rešavanju problema na Univerzitetu u Beogradu i bude, kako je rekao, moralni sudija jer bi na Кosovu ‘Tači i Haradinaj Srbina koji bi to pokušali streljali'”, navedeno je u saopštenju.

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here