Protest “Svi kao jedan – 1 od 5 miliona” u 15 sati ispred Skupštine Srbije

0
361
  • Protest “Svi kao jedan – 1 od 5 miliona” počinje u 15 časova ispred Skupštine Srbije
  • Lideri SzS apelovali na građane da mirno izraze svoje nezadovoljstvo
  • Poslanici vladajuće većine u republičkoj i gradskoj Skupštini institucije, kako kažu, brane od “nasilja”
Protest “Svi kao jedan – 1 od 5 miliona” počeće danas u 15 časova, ispred Doma Narodne skupštine Srbije. Detalje i scenario za današnji veliki protest u Savezu za Srbiju nisu želeli da saopšte javno, iz, kako navode, taktičkih razloga.

Lideri Saveza za Srbiju apelovali su na građane da mirno izraze svoje nezadovoljstvo prema “režimu” Srpske napredne stranke. Prema najavama iz Saveza, građanima će na protestu biti pročitani zahtevi opozicije i nezadovoljnih građana i sa govornice će im se obratiti lideri opozicije i javne ličnosti.

Dan pre velikog građanskog protesta u Beogradu, funkcioneri iz vladajuće Srpske napredne stranke su u znak negodovanja otopčeli su različite aktivnosti. Neki su odustali od štrajka glađu, poput Ministra odbrane Aleksandra Vulina i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, a poslanici SNS-a su odlučili da noć provedu u Skupštini Srbije, kako kažu, da bi institucije “odbranili od nasilja i povampirenog fašizma”. Isto su učinili odbornici vladajuće većine u Skupštini Beograda.

Prvi protest protiv aktuelne vlasti održan je krajem novembra u Kruševcu zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i aktivista Levice. Protesti su se proširili i na druge gradove i opštine širom Srbije i održavaju se pod sloganom “Jedan od pet miliona” koji je nastao zbog izjave predsednika Srbije Aleksadra Vučića date na početku protesta da neće ispuniti ni jedan zahtev makar ih na ulice izašlo i pet miliona.

Ispred zgrade Skupštine traje montiranje bine, sa koje bi trebalo da se obrate govornici na protestu, među kojima će biti i nestranacke ličnosti, a u planu je, kako se saznaje, i protesna šetnja.

Foto: N1

Portal Petrovac INFO će biti na licu mesta i izveštavati Vas iz minuta u minut. Ne dozvolite da Vam režimski mediji prenose onako kako im je naređeno, već pratite realnu sliku!

Vas Petrovac INFO!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here