PROTESTI SU POSLEDNJA ŠANSA: Vučićev teror učinio da polako nestajemo

0
273

Reditelj Goran Marković ocenio je da su protesti koji se šire Srbijom od vitanog značaja za našu naciju jer se “nalazimo u kritičnom trenutku za opstanak” i napominje da je za njega ova “pobuna, kojoj se pridružio od prvog dana, patritska dužnost, borba za svoj narod”.


“Ovi protesti su, na neki način, poslednja šansa Srbije. Ako budu nasilno ugušeni, ili se sami ugase, pred nama će ostati pustinjski pejsaž bez i najmanjeg znaka života. Što se kaže pre nego što zalupi vratima, poslednji će ugasiti svetlo”, upozorio je Marković za Danas.

Ali, kako je rekao, veruje da još uvek ima nade.

“Dok koračam sa poštenim ljudima, koje niko nije prisilio, ucenio da izađu na ulicu, koji su tu, ako ni zbog čega drugog, ono da bi se družili sa srodnim dušama, ja se osećam dobro. Možda je naša štenja uzaludna, možda će mračna sila, kao toliko puta u istoriji pobediti, ali mi se makar borimo, čini mo nešto za sebe i svoju decu”, naglasio je Marković.

Kao kada se, rekao je, 1996. danima smrzavao ispred palate Albanija, činio je to “ne da bi pobedio Miloševića nego da bi učestvovao u pobuni protiv zla”.

“Jer, sama borba je neki put važnija od njenog rezultata”, zaključio je Marković.

Izvor: N1 / Foto: Insajder

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here