Prvi put Srbin pozvan u reprezentaciju tzv. Kosova!

0
197

Mladi 17-godišnji fudbaler Ilija Ivić, koji je nedavno potpisao prvi profesionalni ugovor, i to sa albanskim Fljamurtarijem, našao se na spisku reprezentacije Fudbalskog saveza Kosova za irgače do 19 godina.

Ivić je prihvatanjem poziva postao prvi igrač srpskog porekla koji će nastupiti za neku selekciju reprezentacije FS Kosova, najmlađe fudbalske reprezentacije u Evropi.

Mladi fudbaler rođen je u Prištini, a upućeni tvrde da je jedan od najtalentovanijih igrača u Evropi u svom uzrastu.

Inače, selektor te selekcije reprezentacije Fudbalskog saveza Kosova Ramiz Krasnići rekao je ranije za “Danas” da pomno prati igre mladog Ivića.

– Mene kao trenera, a ni Fudbalski savez, uopšte ne interesuje ko je koje nacije ili vere. On je jedan od većih talenata. Igra centralnog odbrambenog igrača. Ima izuzetnu visinu, veoma je inteligentan igrač i momak koji je na utakmicama pokazao da može da se računa na njega. Kao selektor reprezentacije do 19 godina gledao sam nekoliko utakmica i dečko mi se svideo kao igrač i kao karakter. Posle utakmice sam razgovarao sa njim, pohvalio sam ga i rekao sam mu da će, ukoliko nastavi tako, biti jedan od potencijalnih kandidata za reprezentaciju ako želi, samo da malo smanji kilažu – naveo je Krasnići pre izvesnog vremena.

Njegove reči su se kasnije obistinile, pa će Ilija Ivić biti prvi Srbin koji će nositi dres reprezentacije Kosova. Inače, ovo nije prvi put da je Ivić dobio poziv da igra za Kosovo. Prethodni je odbio, ali to nije bio slučaj ovoga puta, pa će postati deo selekcije do 19 godina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here