Pukotina na “novom” mostu u Petrovcu!? Pomera li se otvaranje i ko je kriv?

0
1314

Još nije ni otvoren, a na novom mostu u Petrovcu se pojavila pukotina. Radovi već kasne nekoliko meseci. Po rečima predsednika opštine Nedinića, most je trebalo biti otvoren oko 20. jula. Prema tabli koja stoji na mostu, rok je bio 180 kalendarskih dana, a počelo je 5. decembra. Po gradu se pričalo da će biti otvoreno 8. oktobra uz prisustvo Zorane Mihajlović. Sada se postavlja pitanje šta dalje kada se jasno vidi da je betonska konstrukcija pukla.

Posle svih kašnjenja, optuživanja od strane vlasti da se most koristi za političku propagandu, novi problemi. Most je pukao. Već smo ukazivali na firmu Bauwesen koja je dobila ovaj posao, a i pisali o tome da je jedina firma na crnoj listi Ministarstva građevinarstva, da je ovo firma koja je na listi najvećih poreskih dužnika, da je već poznata po tome što poslove koje dobije odugovlači i kasni sa radovima. A možda i jedna od zanimljivosti je da je ova firma čuvena po tome da su njene mašine radile po 25 sati dnevno (od moguća 24) na kopovima u Kolubari.

Ovo je posao i za nadležno ministarstvo, a i za građevinsku inspekciju. Sada se postavlja pitanje ko je kriv i šta dalje? Most je koštao više od milion evra. Neko mora snositi odgovornost i za kašnjenja i za eventualno loše urađen posao. Maltretiranje građana koje traje još malo godinu dana nećemo komentarisati. To se svakodnevno može čuti u kafićima i na ulicama u Petrovcu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here