Putin se obratio naciji: Ceo april biti neradan /video/

0
168

Ruski predsednik Vladimir Putin je u obraćanju naciji objavio ceo april neradnim zbog situacije sa virusom korona.

„Doneo sam odluku da produžim režim neradih dana do kraja meseca. Tj. zaključno sa 30. aprilom. Naglašavam: sa redovnim platama radnika“, rekao je Putin u pobraćanju naciji.

Organi vlasti, bolnice, apoteke i prodavnice će nastaviti sa radom i u narednom periodu.

https://www.facebook.com/watch/?v=2959369634146582

Ruski predsednik kaže da lekari drže odbranu od ofanzive epidemije korona virusa.

„Naša država je velika, različita gustina naseljenosti. Postoje subjekti Federacije gde je korona već stvorila ozbiljnu pretnju za ljude, kao na primer, u Moskvi, gde još uvek nismo uspeli da preokrenemo situaciju, bez obzira na preduzete mere federalnih i gradskih vlasti“, rekao je Putin.

Vrhunac epidemije u Rusiji i svetu, još uvek nije prošao. Zbog toga, ruski lider naglašava da će rigorozne mere u regionima zavisiti od epidemiološke situacije.

Predsednik je naglasio da je neradna nedelja pokazala da shvatanje ozbiljnosti situacije pomaže da se smanje rizici. On je pozvao građane da pažljivo prate zahteve vlasti i preporuke lekara.

U narednom periodu, prema rečima Putina, treba sačuvati i radna mesta i prihode građana.

„Realizujući mere za borbu protiv epodemije, ne smemo da zaboravimo da je isto tako važno sačuvati radna mesta i prihode građana. To je zajednički prioritet Vlade, regiona i biznisa“, zaključio je predsednik.

Izvor: Sputnik

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here