Rašković Ivić: Megatrend je Černobilj visokog obrazovanja u Srbiji

0
113

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić ocenila je da je Univerzitet Megatrend Černobilj visokog obrazovanja u Srbiji i da ministar prosvete mora pod hitno da reaguje i oduzme mu dozvolu za rad.

“Ukoliko se država i posebno društvo ne obračunaju sa Megatrendom, on će nastaviti da zagađuje obrazovni sistem u Srbiji. Poredila bih ga sa Černobiljem i zato je potrebno obaviti dekontaminaciju”, rekla je Sanda Rašković Ivić na konferenciji za novinare u Skupštini.

Ona je dodala da je blato sa tog “srpskog Černobilja” palo i na privatne fakultete čiji profesori i studenti imaju visok stepen akademske čestitosti i da zato, zbog cele akademske zajednice treba razjasniti “ovu sramotu i prevaru”.

Sanda Rašković Ivić je vlasnika Megatrenda Miću Jovanovića nazvala najobičnijim prevarantom, koji se bavi organizovanim kriminalom, i naglasila da je Narodna stranka u krivičnoj prijavi koju je protiv njega podnela zatražila da mu se privremeno oduzme imovina, u skladu sa zakonom.

“To je jedini i najbolji način da se zaustavi dalje prevara, koja još traje”, ukazala je ona i dodala da Jovanović svojim privatnim avionom ide u svoju vilu u Francuskoj, vozi se privatnim “Rols Rojsem”.

Sanda Rašković Ivić je, komentarišući priču o prodaji Megatrenda, konstatovala da su navodni vlasnici nemačkog konzorcijuma “reklamni manekeni sa interneta”. Prema njenim rečima, pošto je Megatrend fiktivna institucija, onda su fiktivne i diplome ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i još 1.054 zaposlena u Vladi Srbije, državnoj upravi i lokalnim samoupravama.

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here