Rebić: Zbog kršenja zabrane kretanja do sada procesuirano 4.650 građana

0
282

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je za RTS da je od početka zabrane kretanja u petak u 17 časova bilo dosta posla za policiju pošto su građani bili nešto manje disciplinovani nego proteklih vikenda. Od petka u 17 časova do jutros u 7 kažnjeno je 425 ljudi što je, prema Rebićevim rečima, oko devet odsto više u odnosu na prošli vikend.

Od kad je počela primena mera kažnjavanja za kršenje policijskog časa procesuirano je 4.650 građana, u proseku 59 na 100.000 ljudi, rekao je Rebić.

Prema njegovim rečima, zabrana kretanja se najviše kršila u Pančevu, Valjevu i Кikindi, a najmanje u Prijepolju, Somboru, Кragujevcu.

Direktor policije dodao je da ima neočekivano mnogo povratnika tj. onih koji su više puta prekršili zabranu kretanja, a kako je naveo, dve osobe su meru prekršile četiri puta, šest osoba je tri puta kažnjeno, a 19 osoba dva puta.

Rebić je rekao da je jedan građanin u roku od 15 dana četiri puta prekršio propise, a pored novčane kazne osuđen je i na 60 dana zatvora.

Prvi put je kažnjen u Surčinu 31. marta sa 50.000 dinara, ali je 4. aprila izazvao saobraćajnu nesreću, a imao je 1,1 promil alkohola u krvi i zbog kršenja policijskog sata kažnjen je sa 100.000 dinara, rekao je Rebić.

Taj građanin je kasnije ponovo upravljao vozilom pod dejstvom alkhola, pa je kažnjen sa 150.000 dinara, i za vreme dok je bio na trežnjenju u stanici, prema Rebićevim rečima polomio je inventar MUP-a.

On je zatim, dodao je Rebić, potpisao sporazum o priznanju krivice pa je osuđen na četiri meseca kućnog zatvora, ali je 13. aprila ponovo zatečen da krši policijski čas, i to sa 1,4 promila alkohola u krvi pa je kažnjen sa 150.000 dinara i 60 dana zatvora.

„Tako da je za 390.000 dinara oštetio porodični budžet i zasigurno je izgubio vozačku dozvolu. To je jedno nerazumno ponašanje“, napominje Rebić.

Izvor: Beta Insajder

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here