Redovi pred bankama pokazatelj korišćenja digitalnih usluga

0
274

Jedan od pokazatelja stepena korišćenja digitalnih usluga neke banke može biti i dužina reda ispred ekspoziture, ocenio je za RTS Vuk  Kosovac, član Izvršnog odbora OTP banke sa poslove sa stanovništvom.

“Većina servisa zbog kojih klijenti dolaze u banku, kao što su podizanje ili uplata gotovine na šalteru, depoziti, krediti, dozvoljene pozajmice, dostupna je i onlajn ili na bankomatima uz karticu”, podsetio je on. 

Kako je rekao, broj klijenata koji redovno koriste digitalne usluge raste iz godine u godinu, ali je i dalje mali u odnosu na ukupan broj klijenata i u odnosu na slične rezultate u regionu. 

On je kazao da se u pandemiji pokazalo da osnovna ponuda digitalnih proizvoda, usluga i kanala u bankama ima sve više korisnika, dok se napredna ponuda razlikuje od banke do banke, i koristi je manji broj klijenata.

On je ocenio da u budućnosti treba nastaviti edukaciju stanovništva o digitalnim bankarskim servisima, da bi sve više ljudi počelo da koristi prednosti e -benkinga. 

“Što se tiče malih i srednjih preduzeća, potreban nam je zamajac platformi i servisa koji će im biti na raspolaganju da digitalizuju svoje poslovanje, jer oni sami nemaju često resursa i ekspertizu da se bave ovim segmentom poslovanja koji će zasigurno ostati važan i u budućnosti”, kazao je Kosovac.

Izvor: Nova ekonomija 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here