Rekonstrukciju krova gimnazije u Petrovcu izvršiće firme koje su u poslu sa mini hidroelektranama

0
1666

Konačno je završen tender za rekonstrukciju krova srednje škole Mladost. Rok je produženn za dodatnih mesec dana, a od 4 ponude koje su pristigle, izabrana je zajednička ponuda firme FMS KVART iz Oreškovice i firme Hidro Tan iz Beograda za nešto više od 24 miliona dinara.

Poznato su nam zvučala ova imena, pa smo malo rešili da istražimo i ispitamo ovu situaciju i došli do zanimljivih podataka.

Firma FMS Kvart iz Oreškovice se bavi izgradnjom stambenih i nestambenih objekata. Kao zakonski zastupnik ove firme je Ana Bajić. Kao drugi zakonski zastupnik, na sajtu APR se navodi ime Damira Bajića. Daljim istraživanjem, ime Damira Bajića je povezano sa izgradnjom MHE na Crnovrškoj reci koje je pratilo potpuno uništavanje ove reke o čemu je portal Knjaževac info već pisao. Damir Bajić poseduje i firmu Mezdreja DOO u kojoj je po Agenciji za privredne registre on jedini zastupnik.

Damir Bajić je do 2017. bio zakonski zastupnik i firme DB ALFA koja se takođe bavila izgradnjom stambenih i nestambenih objekata, a koja je 2017. godine ugašena.

Pretragom firme FMS Kvart došli smo do saznanja da se firma najviše bavi izgradnjom stanova po Beogradu.

Druga firma koja je dobila posao rekonstrukcije krova gimnazije je firma Hidro Tan iz Beograda. DRAGAN KLISURA je Vlasnik firme Hidro-Tan , koja se bavi izgradnjom malih hidroelektrana, te suvlasnik u firmi Eco Energo Group, u kojoj vlasništvo ima i Nikola Petrović, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Cena radova je 20.345.508,00 bez PDV-a, a sa pripadajućim porezom tačno 24.414.609,60 dinara.

Ispod možete pogledati i ostale ponude.

Ako propada posao sa izgradnjom mini hidroelektrana, biće izgleda novih poslova za ove firme.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here