Rektorka se izvinila, novi rok za odluku o doktoratu Malog – 22. novembar

0
165

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je da je zbog previda u tumačenju propisa nepohodno produžiti rok za donošenje odluke o doktoratu Siniše Malog do 22. novembra i izvinila se studentima i javnosti za učinjeni previd.

Rektorka je u pisanoj izjavi podsetila da su posle odluke koju je Univerzitetu podneo FON-u poslednjeg dana roka za žalbu, 28. oktobra i potrebe da se poštuje rok od 15 dana za podnošenje žalbe na tu odluku, 30. oktobra obavešteni svi koji su u nastavnom ili naučnom zvanju zaposleni na Univerzitetu da do 11. novembra mogu da dostave rektorki inicijative za ulaganje žalbe na Odluku Naučno-nastavnog veća FON.

Rok za ulaganje žalbe Odboru za profesionalnu etiku je 13. novembar.

“Iz navedenih razloga neophodno je produžiti rok koji je dogovoren sa studentima, do 22. novembra 2019. godine. Kako je došlo do previda u tumačenju propisa, onemogućeno je poštovanje roka od 4. novembra. Upućujem izvinjenje studentima i javnosti za učinjeni previd”, navela je rektorka.

Ivanka Popović je dodala da će danas biti održan konsultativni sastanak Odbora za profesionalnu etiku na kojem će se utvrditi činjenično stanje i dogovoriti dalji koraci oko utvrđivanja eventualne akademske nečestitosti u izradi sporne doktorske disertacije.

Prema njenim rečima, posle isticanja roka za žalbu na odluku Naučno-nastavnog veća FON, a na osnovu celokupne dokumentacije kojom raspolaže, Odbor će konačnu odluku doneti do 22. novembra.

Izražavajući žaljenje što je produžen rok, Ivanka Popović je rekla da veruje da će zajedno dočekati novi rok za donošenje odluke o eventualnoj akademskoj nečestitosti u izradi doktorske disertacije Siniše Malog.

“Univerzitet u Beogradu je odlučan u svojoj nameri da sva otvorena pitanja koja su u njegovoj nadležnosti, razreši i da svojim delovanjem obavlja funkciju univerziteta od nacionalnog značaja sa svom odgovornošću koja ta odrednica nosi”, ukazala je Ivanka Popović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here