foto: N1

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) je u zvaničnom odgovoru građanima koji su uputili prijavu povodom emitovanja promotivnog spota Srpske napredne stranke (SNS) objavilo 189 imejl adresa podnosilaca prijava, saopštila je organizacija CRTA.

Ta organizacija je ocenila da je takvim postupanjem REM lične podatke vidljive iz mnogih adresa, uočinio dostupnim bez pristanka osobe na koju se odnose.

Zbog toga je CRTA podnela prijavu povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti kako bi sproveo nadzor nad REM-om i utvrdio da li su povređene odredbe zakona kojima se uređuje obrada podataka o ličnosti.

Na adresu REM-a stiglo je više od 900 prijava u okviru akcije “Probudi REM”, koju je CRTA pokrenula povodom emitovanja promotivnog spota SNS-a van predizborne kampanje u okviru informativnog programa na televizijama s nacionalnom frekvencijom.

REM je doneo odluku da je emitovanje spota u skladu sa zakonom i odbacio sve prijave kao neosnovane.

CRTA je uputila apel Odboru za kulturu i informisanje Narodne skupštine da preispita kvalitet rada REM-a zbog donete odluke, ali na sednici održanoj 13. februara Odbor nije razmatrao dopis CRTE.

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here