“RTS MI CENZURISAO INTERVJU” Jure iz Zadra: Dragi Srbi, u kakvoj vi diktaturi živite!

0
203

Jure Zubčić koji prepravlja ksenofobične grafite po Hrvatskoj, a u kojima se poziva na ubistvo i linč Srba, objavio je na svom Tviter nalogu da je njegov intervju za Radio televiziju Srbije cenzurisan.

Mladi Zadranin putem skajpa je dao intervju za jutarnji program RTS-a, koji je juče emitovan.

Jure Zubčić je naveo da je u intervjuu rekao da je HDZ-u u interesu kao i SNS-u u da se mrzilačke teme vrte po medijima, kao i da dok god Vučić kontroliše medije takve teme će uvek biti aktualne. Kako je rekao, to JE jedina politika na kojoj dobija bodove, jer je potpuno nesposoban da razvije progresivne politike.

– Da li je to mržnja prema Hrvatima ili prema Albancima, nebitno je. On izmišlja spoljne i unutrašnje neprijatelje kako bi se pokazao kao jedina brana protiv tih istih neprijatelja koje sam stvara. Ono što je jedina suština njegove politike je kontrola medija i konstantna propaganda. Na nacionalnoj televiziji ne sme se pustiti ništa što Vučiću ne ide u prilog. Tako sam i ja izrezan u delu u kojem govorim negativno o njemu – napisao je Jure na Tviteru.

On je Srbima ovim putem uputio i sledeću poruku: 

– Dragi Srbi, režima u kojem vi živite ne bi se postideli ni najveći diktatori. Možda nije na meni da vam govorim, ali govorim iz ličnog iskustva koje mi se dogodilo. Nakon Vučića će izgleda ostati samo spaljena država, a vi ćete biti jedine žrtve. A on će živeti više nego dobro. Dakle, Severna Koreja se ne bi posramila takve cenzure kakvu sprovodi RTS – napisao je Zubčić. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here