RTS – Vaše pravo da o Vučiću čujete isto što i na Pinku

0
333

U današnjem Dnevniku u podne Radio Televizije Srbije (RTS) pročitana je vest sa skoro identičnim tekstom kao na vestima televizije “Pink”, u kojoj se građani Srbije obaveštavaju da je predsednik Srbije Aleksanar Vučić, od šaljive instagram stranice na poklom dobio majicu.

“Predsednik Aleksandar Vučić dobio je na poklon majicu sa natpisom ‘Živeće ovaj narod’ od šaljive instagram stranice ‘Neguj mo Srbski jezik’. Hvala na divnom poklonu, naveo je Vučić na instagram profilu ‘Budućnost Srbije’ uz fotografiju. Stranicu ‘Neguj mo Srbski’ na Instagramu prati skoro pola miliona ljudi”, pročitala je danas spikerka RTS-a.

“Predsednik Aleksandar Vučić dobio je jedan po malo neobičan poklon, majicu sa natpisom ‘Živeće ovaj narod’ šaljive instagram stranice ‘Neguj mo Srbski jezik’. Hvala ‘Neguj mo Srbski’ na divnom poklonu, naveo je Vučić na instagram profilu ‘Budućnost Srbije AV’ uz fotografiju. Stranicu ‘Neguj mo Srbski’ na instagram profilu prati skoro pola miliona ljudi”, pročitao je danas spiker TV “Pink”.

Ono u šta je, na prvom mestu, teško proniknuti je razlog zbog kog je ova informacija dovoljno značajna, ili bar zanimljiva, da bi zaslužila mesto u dnevniku nacionalne televizije koju pretplatom finansiraju građani Srbije, ali i bilo kojoj drugoj informativnoj emisiji. Zašto je to uopšte vest?

Druga stvar koja pobuđuje čuđenje je preterana sličnost između tekstova koje su pročitali spikeri dve televizije, koje inače ne bi trebalo da spaja ništa drugo osim nacionalne frekvencije. Ili ih ipak spaja još nešto? Možda mesto na kom im se pišu pojedine vesti.

Izvor: Nova.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here