Ruski vojni timovi dezinfikovali više od 150.000 kvadrata širom Srbije

0
242

Vojni timovi iz Rusije koji su došli u Srbiju kako bi pomogli u suzbijanju epidemije koronavirusa dezinfikovali su 121.500 kvadratnih metara prostora u 34 objekta i 38.500 kvadratnih metara ulica i trgova, izjavio je šef tih timova general-major Mihail Černišov.

Predstavljajući izveštaj o dosadašnjim aktivnostima ministrima odbrane Srbije i Rusije, Aleksandru Vulinu i Sergeju Šojguu, Černišov je putem video konferencije naveo i da su ruske medicinske ekipe posetile zdravstvene ustanove u deset gradova Srbije, a da četiri ekipe rade na lečenju obolelih pacijenata u tri medicinska centra u Beogradu i Valjevu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je tokom video konferencije izrazio zahvalnost Rusiji što je uputila stručnjake u Srbiju, navodeći da je ta pomoć stigla “kad je najpotrebnija”.

“Pomoć koju ste nam dostavili je ogromna, potrebna i došla je u pravo vreme. Ljudi koje ste nam poslali su izvanredni, hrabri, stručni, vredni i mnogo pomažu u borbi protiv koronavirusa. Pomažu svojim savetima i radom, a kada ih Srbi vide na ulicama, mnogo se obraduju jer znamo da nismo sami i to vraća nadu”, naveo je Vulin u razgovoru sa Šojguom.

Ministar odbrane Rusije poželeo je Srbiji mnogo uspeha u borbi protiv koronavirusa, navodeći da će ruski vojni eksperti dati sve od sebe kako bi na najefikasniji način pomogli srpskom narodu u suzbijanju epidemije.

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here