Saopštenje predsednika opštine Petrovac Duška Nedinića (01.05.2020.)

0
1178

Na današnjoj konferenciji za medije ispred Štaba na vanredne situacije opštine Petrovac na Mlavi, građanima se obratio komadant Štaba i predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić.

„Pre svega želim svim građanima opštine Petrovac na Mlavi da čestitam praznik rada. U ovim uslovima a shodno promenjenim odlukama Kriznog štaba na nivou Republike Srbije, Štab za vanredne situacije opštine Petrovac na Mlavi u telefonskoj sednici doneo je Zaključak o ograničenom radnom vremenu trgovinskih, zanatskih i uslužnih objekata na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi za vreme trajanja vanrednog stanja.

Takođe, Štab za vanredne situacije doneo je i Zaključak o otpočinjanju rada ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi za vreme vanrednog stanja.

Dakle kafići, restorani i drugi ugostiljeski objekti kreću sa radom od ponedeljka. Kada je reč o otvaranju ugostiteljskih objekata – mi smo kao što znate, u obavezi da pratimo mere Vlade. Ali ono što želim da kažem je da ovo situacija u kojoj nema apsolutnog najboljeg rešenja. Dakle, produženje zabrane otvaranja ugostiteljskih objekata pričinilo bi dodatnu štetu ugostiteljima pored ove koje već imaju. S druge strane, bojim se da smo se svi dosta opustili i da nismo toliko disciplinovani više, što takođe može izazvati veliku štetu. Ne znam na koji način i kako dovoljno da naglasim da održavanje fizičke distance i smanjena komunikacija među ljudima jedini način da se virus pobedi. Popuštanje mera nikako ne znači da je opasnost od virusa prošla, njegovo dejstvo jeste umanjeno, ali i sami ste videli da se stalno pojavljuju nova žarišta i da i dalje ima žrtava.

Sada je sva odgovornost na nama samima. Od naše lične discipline i poštovanja saveta epidemiologa zavisi kako će se situacija odvijati. Nemojmo dozvoliti da u zadnjem minutu ove utakmice, primimo gol i izgubimo. Apelujem na sve, da se pridržavaju mera zaštite prilikom kupovina i uopšte kretanja po gradu, a pogotovo da se vrlo obazrivo ponašamo od ponedeljka, kada sa radom otpočnu ugositetljski objekti. Molim vas, imajte u vidu da postoje ljudi, pre svega doktori, koji i dalje žrtvuju svoje živote, ne viđaju svoje porodice, izlažu se velikom naporu kako bi nas sačuvali. Odužimo im se, makar na taj način što ćemo se odgovorno ponašati i na taj način, omogućiti da se i oni što pre vrate normalnom životu.“

Ostanite zdravi i bezbedni!

Izvor: Opština Petrovac na Mlavi

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here