Saopštenje predsednika opštine Petrovac Duška Nedinića (07.05.2020. godine)

0
1003

Na današnjoj konferenciji za medije, predsednik opšzine Petrovac na Mlavi saopštio je:

Poštovani sugrađani,

Drago mi je što danas imam dužnost da vas obavestim da je vanredno stanje ukinuto i da mere koje su do sada važile radi sprečavanja širenja virusa CОVID 19, od danas prestaju da važe. To znači da od danas više nema policijskog časa, da se naši stariji sugrađani mogu kretati i da se vraćamo uobičajenom radnom vremenu. Takođe, naš kol centar prestaje sa radom. Ipak, vanredne mere ostaju na snazi što znači da je i dalje na snazi držanje distance od dva metra, izbegavanje kontakta, rukavice i maske su i dalje obavezne u restoranima i kafićima, zabranjeno je  javno okupljanje, nema nastave u školama, nema bioskopa i pozorišta. Vrtić počinje sa radom od ponedeljka. Slavlja poput svadbi, krštenja, rođendana biće dozvoljena od 15. juna. Dakle, od danas, naši sugrađani stariji od 65 godina će moći da se kreću kada god požele, ali je preporuka da i dalje više vremena provode u svojim domovima.

Želim da izrazim veliku zahvalnost mojim sugrađanima. Ponosan sam zbog načina na koji smo se borili sa ovom teškom i opasnom situacijom. Zajedničkim snagama, uspeli smo da se održimo, što dokazuje činjenica da imamo samo 4 zaražene osobe, iako su prognoze bile mnogo lošije. Pridržavali smo se mera, pomagali jedni drugima i bili solidarni. To je jako dobar pokazatelj, koliko smo zapravo snažni kada smo ujedinjeni i kada svako odgovorno radi svoj posao. Moram ponovo da izrazim zahvalnost svim ljudima koji su tokom trajanja vanrednog stanja radili i rizikovali svoje zdravlje, živote i zdravlje svojih porodica. Hvala vam što ste bili tu za nas, iako ste svakoga dana odlazili na posao sa neizvesnošću, svesni rizika. Molim sve moje sugrađane, da nikada ne zaborave kroz šta smo prošli i da, i kada prođe vreme imaju na umu i sete da je u nekom trenutku neko bio spreman da se za njih žrtvuje. Posebno sam srećan i drago mi je, što se pokazalo da Petrovac na Mlavi ima dobre i savesne ljude koji su priskočili u pomoć kada je bilo najteže i svojim donacijama i volontiranjem, pomogli da se prebrodi ovo. Ja samo mogu da izrazim nadu, da ćemo posle svega ovoga, biti mnogo osvešćeniji, da empatije neće nestati i da ćemo mnogo bolje organizovati i voditi svoje živote.

Nas mnogo toga tek očekuje. Moramo se polako vraćati redovnim obavezama ida nastavimo tamo gde smo stali. Mi ćemo se truditi da radimo još vrednije, kako bi nadoknadili propušten period. Naravno, i dalje moramo biti na oprezu, kako se napredak ne bi ugrozio. Mislim da smo svi svesni činjenice da virus nije nestao, da i dalje postoji mogućnost infekcije, tako da vas molim da imate na umu to i dalje kada se vratite svojim redovnim obavezama. Svakako se nadam, da nas nakon ovog teškog perioda, očekuju mnogo bolje stvari.

Još jednom bih napomenuo, da bi bilo što jasnije, ukinuto je vanredno stanje. Radno vreme za sve preduzetnike, za kafiće, za restorane i za sve ostale privredne činioce u našoj opštini je kao i pre vanrednog stanja. To znači, da u okviru poostojećeg radnog vremena koje je bilo kao i pre vanrednog stanja svako može sebi da organizuje radno vreme. Svaka naša odluka koja je donešena, kada su u pitanju radna vremena, bila je samo i isključivo za vreme trajanja vanrednog stanja. Кako je vanredno stanje ukinuto privredni subjekti mogu organizovati radno vreme kao i pre uvođenja vanrednog stanja.

Hvala svima još jednom na podršci i borbi. Оstanite zdravi i bezbedni. Živeli!!!

Izvor: Opština Petrovac na Mlavi

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here