Saopštenje predsednika opštine Petrovac Duška Nedinića (09.04.2020. godine)

0
1008

Na današnjoj konferenciji za medije predsednik opštine Petrovac na Mlavi saopštio je:

„Poštovani sugrađani, verovatno ste već upoznati sa odlukom Vlade Republike Srbije o uvođenju policijskog časa od petka do ponedeljka. Dakle, počevši u petak od 17:00 časova policijski čas trajaće do ponedeljka u 05:00 časova ujutru. Shodno tome, svi naši stariji sugrađani moći će da obave kupovinu u petak u periodu od 04:00 do 07:00 časova. Spisak prodavnica koje će raditi u tom periodu je objavljen na zvaničnom sajtu opštine Petrovac na Mlavi kao i na zvaničnom fejsbuk profilu opštine.

Dobra vest za nas je da u opštini Petrovac na Mlavi nema osoba zaraženih virusom COVID-19. Mi imamo potvrdu, kako Doma zdravlja, tako i Opšte bolnice Petrovac na Mlavi da su svi nalazi testiranih lica negativni, odnosno da trenutno nema lica koja su pozitivna na COVID-19. Dakle, ne postoji lice koje je iz bilo kog razloga zatražilo pomoć ili Doma zdravlja ili Opšte bolnice u Petrovcu na Mlavi, da je testirano i da smo dobili da je to lice pozitivno na virus COVID-19. To su činjenice.

Zahvaljujući svima Vama mi se izuzetno uspešno nosimo sa čitavom ovom situacijom. Drago mi je što se moji sugrađani ponašaju jako odgovorno i poštuju mere kojue su stručnjaci predložili. Vi svi znate, ako što sam više puta objašnjavao, da smo mi potencijalno žarište, međutim dokaz o poštovanju mera i o odgovornom i solidarnom ponašanju opštine Petrovac na Mlavi jeste to, što kod nas još uvek nema zaraženih. U svakom slučaju Štab za vanredne situacije opštine Petrovac na Mlavi radi svoj posao, redovno nas izveštavaju sve službe. Mogu slobodno da kažem da su se naš Dom zdravlja i naša Opšta bolnica još od uvođenja vanrednog stanja opremili u potpunosti. Takođe je oformljena i ambulanta u starom Domu zdravlja sa pacijente sa simptomima virusa, a otvorena je i posebna telefonska linija. U ovom trenutku posedujemo 4 respiratora. Doktori i medicinski radnici su potpuno opremljeni prema instrukcijama Vlade Republike Srbije. Tako da je situacija, kada je reč o zdravstvu, kod nas stabilna.

Ono što je naše sugrađane najviše zanimalo ovoh dana je obavljanje poljoprivrednih poslova. Problemi postoje i u okviru izdavanja dozvola, niko nije ni voleo da dođe do ovakve situacije, ali svi se problemi rešavaju. Mi se vodimo onim što je predsedmik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao, a to je da niko neće kažnjavati ljude koji nas hrane. Mi zaista odličnu saradnju imamo sa policijskom upravom u Petrovcu na Mlavi, tako da verujem da neće biti nikakvih problema. Ali, moram da napomenem, pošto uvek ima izuzetaka da se ovo pravo ne sme zloupotrebiti. U tom slučaju policija je dužna da reaguje. Slićna je situacija i sa ljudima koji vrše negu drugih lica. Prijava se može obaviti pozivom našeg kol centra na broj telefona 012 332 722 gde će te ostaviti podatke i uputiti za dalje postupanje. Za sada sve funkcioniše kako treba i ja jedino mogu da Vas zamolim za još strpljenja. Mislim da treba da pokušamo da sagledamo pozitivne strane ove situacije, a to je svakako činjenica da smo se svi pokazali kao odgovorni i solidarni građani. Zaista je mnogo primera lepih i humanih gestova, ljudi su se zaista angažovali u pomoći jedni drugima i tako treba i da nastavimo. Ova pandemija je pokazala da jedino zajedno možemo prebroditi krizu. To su situacije u kojima se politika ostavlja po strani, a ljudskost dolazi do izražaja. U ovoj krizi svako ima svoju ulogu i zadatak koji pomažu i njenom prevazilaženju. Od pojedinca čija je građanska dužnost da poštuje mere, preko lokalne samouprave do predsednika Republike Srbije i na kraju do svih nas.

Samo zajedno možemo da prebrodimo ovu situaciju, hvala svima na razumevanju i strpljenju i ostanite kod svojih kuća.“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here