Saopštenje predsednika opštine Petrovac Duška Nedinića (15.04.2020. godine)

0
627

Predsednik opštine Petrovac na Mlavi na današnjoj konferenciji za medije saopštio je:

„U skladu sa trenutnom situacijom i preporukama kriznog štaba Vlade Republike Srbije, Štab za vanredne situacije opštine Petrovac na Mlavi je danas 15.04.2020. godine na telefonskoj sednici doneo:

Zaključak o ograničenom radnom vremenu trgovinskih, zanatskih i uslužnih objekata na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi za vreme trajanja vanrednog stanja

Ovu priliku koristim da još jednom zamolim trgovce, vlasnike trgovinskih radnji da broj potrošača u maloprodajnim objektima može biti jedan potrošač na 10 kvadratnih metara uz poštovanje opštih mera prevencije i fizičke udaljenosti potrošača. Takođe želim da izrazim zahvalnost svima koji, na ovaj ili onaj način, aktivno učestvuju u borbi protiv korona virusa na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi. Tu mislim na zdravstvene radnike, doktore, medicinske sestre i kompletno osoblje, na pripadnike policije. Posebno bih pohvalio naš kol centar i volontere koji rade u njemu. Ovu priliku koristim i da se zahvalim i na požrtvanosti i dobrom radu Centra za socijalni rad opštine Petrovac na Mlavi. Zahvaljujem se i svim našim lokalnim medijima na objektivnom izveštavanju i sveukupnoj borbi protiv korona virusa. Zahvaljujem se i svima ostalima, koji na ovaj ili onaj način, učestvuju u ovoj našoj borbi.

Kada je u pitanju broj zaraženih na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi, danas 15.04.2020. godine i dalje je broj jedan. Radi dezinformacija, ovo Vam je zvanična informacija i dalje je to tako i dokle će tako biti ne znam. Danas smo dobili još desetak testova i svi su negativni što je jako dobro. S obzirom da su pojedina lica koja su testirana bila na udaru, odnosno imala su više kontakata na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi, to je jako dobra informacija. Kao što sami vidite na području Braničevskog okruga virus se širi, broj pozitivnih osoba je sve veći i veći. Zbog toga još jednom molim sve građane opštine Petrovac na Mlavi da se pridržavaju mera Vlade Republike Srbije i preporuka struke, jer iza svega stoji struka, da bi ovakvu situaciju kakva je trenutno u našoj opštini zadržali. To neće moći bez učešća svih građana opštine Petrovac na Mlavi i bez ponašanja u skladu sa preporukama i merama, a 99% građana opštine Petrovac na Mlavi, hvala bogu poštuje ove mere.

Hvala Vam.“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here