Šarčević: 95 odsto toaleta u školama širom Srbije „dovedeno u red“

0
131

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da je 95 odsto toaleta u školama širom Srbije „dovedeno u red“, a ulaganje u škoslke objekte se nastavlja.

„To će biti prošlost“, rekao je ministar Šarčević gosdtujući na televiziji Pink i odgovarajući na pojedine konstatacije da se su školski toaleti u lošem stanju, a ulaže se u digitalizaciju.

On je istakao da se radi i na širenju i kapaciteta vrtića u Srbiji kako bi se podržao projekt prema kojem bi ubuduće deca od treće godine trebalo da pohađaju obavezni program u vrtuićima.

„Mi imamo program koji smo uradili od kredita Svetske banke, koji je u toku, a cilj je da se poveća kapacitet za 17.000 mesta u 35 lokalnih samouprava i to je samo početak“, rekao je Šarčević i naveo da za to ima dovoljno vaspitača, ali nedostaje prostor.

Taj program je, prema rečima ministra, ocenjen kao jedan od tri najbolja u Evropii i zove se „Godine uzleta“. Radi se i na intenzivnom prilagođavanju stručnog kadra za takvu vrstu programa. To nije klasično učenje, to je učenje kroz igru. Obavezni program bi bio četiri sata, to je potrebno da dete hvata korak sa generacijom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here