Po ceni od 100 dinara zaposleni lekari, medicinske sestre i drugi mogu da kupe zaštitne maske od Sindikata zaposlenih u zdravstvu, čiji su neki od njih, inače, članovi. Prodaju su oglasili u Hitnoj pomoći, a dok neki poručuju i plaćaju, drugi se žale jer ne žele da daju dodatni novac sindikatu za opremu koja im je neophodna. Pišu i ministru zdravlja, a iz Sindikata danima ne odgovaraju na pitanja novinara.

“Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti vrši nabavku zaštitnih maski za višekratnu upotrebu za sve zainteresovane radnike niške Hitne pomoći” – stoji u oglasu koji je bio na tabli ove zdravstvene ustanove.

Cena zaštitne maske je oko 100 dinara. Zainteresovani se prijavljuju predsedniku Sindikata Jeleni Živković. Prijavljivanje u što kraćem roku zbog stanja zaliha i isporuke. Plaćanje: Administrativna zabrana – pisalo je u oglasu.

Za vozača i uzbunjivača iz niške Hitne pomoći Dragana Stamenkovića koji u pismu ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru kaže da su svi dobili po dve zaštitne maske, a da je to iskoristio Sindikat koji je rešio da svojim kolegama prodaje neophodnu opremu, pišu Južne vesti.

Foto:Privatna arhiva

Nabavna cena ovih platenih maski je 80 dinara po komadu, možda i manje zbog količine. Da li je moguće da u ovakvoj situaciji u kojoj se trenutno nalazimo Sindikat, ma kako se on zvao, zarađuje na medicinskim radnicima? – pita Stamenković.

Dodaje i da su neke njegove kolege, jer im je zaštitna oprema neophodna, naručivale maske po ceni od 100 dinara i da čekaju da stignu.

Predsednica Sindikata Jelena Živković koja je u oglasu navedena kao lice za kontakt, nije odgovarala na pozive i poruke novinara Južnih vesti, pa nema odgovora odakle Sindikatu maske i zašto ih prodaju svojim kolegama.

Izvor: Južne vesti/ Nova.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here