Siniša mali: Pomoć penzionerima od 5.000 dinara biće isplaćena 5. novembra

0
144

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će se za nekoliko dana znati da li će od 1. januara penzije porasti 5,2-5,3 ili 5,4 odsto. Ministar je najavio da će 5. novembra biti isplaćena pomoć penzionerima od 5.000 dinara.

“Od 1. januara kreće povećanje penzija po švajcarskoj formuli, i ono će zavisiti od povećanja prosečnih plata i inflacije. Ovo je prvi korak da našim penzionerima bude bolje”, rekao je Mali tokom posete Klubu za stare na Vračaru.

On je istakao da je država teške mere fiskalne konsolidacije sprovela zahvaljujući podršci penzionera i da se sada, umesto o dugu, priča o povećanju plata i penzija, suficitu u budžetu i izgradnji novih autoputeva…

“Vi ste podneli najveći teret reformi, to je vaša zasluga – da ovu državu učinimo lepšom i boljom za život. Toga ne bi bilo da nije bilo vašeg strpljenja i podrške svima nama”, poručio je Mali.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je, podsećajući da se u tom resoru odvajaju sredstva za otvaranje Klubova za stare u celoj Srbiji, najavio da će sa tim biti nastavljeno i u budućnosti.

Odgovarajući na pitanja novinara, a jedno od njih se odnosilo i na to gde su bili tokom rata 1999. godine, što su pitali ratni veterani koji protestuju u Pionirskom parku, Đorđević je rekao da je bio “što u Beogradu, što na Kosovu”, dok je Mali rekao da nije bio u Srbij

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here