SIRENE U MITROVICI: ROSU upale na sever Kosova i Metohije

0
344

 Rano jutros u 06.10 u Kosovskoj Mitrovici specijalna jedinica ROSU izvela akciju hapšenja. Kako javlja dopisnik TV Prve, akcija i u mestu Rudari, kod Zvečana.

Reporter TV Prve javlja da je jutrošnja akcija specijalnih kosovskih jedinica počela u 6.10 u delu Kosovske Mitrovice koji se zove Bošnjačka mahala, i da je prema dosadašnjim informacijama uhapšen jedan pripadnik kosovske policije srpske nacionalnosti.

Odmah su aktivirane sirene za uzbunu u severnom delu Kosovske Mitrovide, koje su se čule i u trenutku javljanja reportera TV Prve. Prema njegovim rečima, građani dog tela Mitrovice veoma su uznemireni.

Takođe, prema informacijama TV Prve rano jutros izvedena je još jedna akcija pripadnika ROSU, u mestu Rudari, u opštini Zvečan, ali za sada nema potvrda da li je u toj akciji neko uhapšen.

Direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je za RTS da su jedinice ROSU, naoružane do zuba, upale na sever KiM sa ciljem da zastraše i izazovu paniku uz hapšenja koja je prethodnih dana najavljivao predsednik Aleksandar Vučić. Đurić je naveo da su se čuli i pucnji i da postoje informacije o uhapšenima. Kako je dodao, situacija je dramatična.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here