Skandal u Velikom Laolu: Septičke jame “čuvene” zgrade u centru sela se izlivaju u školsko dvorište

0
1156

Ponovo problemi sa čuvenom zgradom u centru sela. Fekalne vode se izlivaju u školsko dvorište. Meštani i roditelji zabrinuti.

Da u našoj opštini ništa nije kako treba pokazuje nam i ovaj primer. Zgrada koja je napravljena pre dosta godina i koja se odavno koristi, a koja napominjemo NEMA UPOTREBNU DOZVOLU, baš zbog toga što nema rešeno pitanje fekalnih voda. Kako su nam se javili zabrinuti roditelji i meštani sela, otišli smo na lice mesta i uverili se u problem.

Između zgrade i školskog dvorišta postoje dve septičke jame koje se koriste za celu zgradu, a koje nisu dovoljne za kvadraturu objekta. Problem se kratkotrajno reši pražnjenjem septičkih jama, ali ovako kao sad, kada se ne vodi računa, dođe do izlivanja fekalnih voda pravo u školsko dvorište.

Investitor Branko Đorđević “Žarac” je bio u obavezi da kao investitor ove zgrade reši ovaj problem, ali se to do danas nije desilo. Branko je nekada bio član SPS-a, a sada nije poznato da li je i on kao i nekolicina članova SPS-a prešla kod naprednjaka, pa mu sada vlast ćuti na ovaj problem. Još jedan od mogućih razloga zašto se problem ne rešava je to da su 2012. godine za vreme vlasti socijalista, stanove u ovoj zgradi, tačnije njih 15, kupljeni za 360.000 evra. U opštinskom veću koje je tada glasalo za ovu transakciju su bili i današnji vlastodršci, pa se može doći do nekih zaključaka.

Kako je opština Petrovac mogla da kupi nešto što nema upotrebnu dozvolu ostaje i dalje pitanje. Kako smo saznali stanovi su planirani za socijalno ugrožene porodice.

Velika je nejasnoća zašto se ovaj problem ne rešava, problem koji ugrožava zdravlje dece koja pohađaju ovu školu. Da li će vlast uporno ostajati nema na sve probleme svojih prijatelja, braće i kumova? Apelujemo na nadležne institucije i inspekcijske organe da što pre posete objekat i ustanove problem koji bi se na neki način trajno rešio.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here