Slavica Burmazović posle susreta sa decom: Ja sam najsrećnija mama na svetu

0
207

Slavica Buzmurović izjavila je posle susreta sa decom koja su vraćena u Srbiju posče četiri godine od otmice da je “najsrećnija mama na svetu”.

“Hvala vam svima”, rekla je kratko ona na aerodoromu “Nikola Tesla” u Beogradu.

Troje dece Slavice Burmazović oteo je njen bivši suprig Ejup Sabri Jundži, otac dece, inače turski državljanin. Turski sud doneo je odluku da se deca vrate majci, ali je otac posle toga s decom otišao u Iran.

Deca su iz Irana stigla u pratnji srpskog ambasadora u toj zemlji Dragana Todorovića, a dočeku je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

“Teško je bilo da se deca dovedu, nisu imala dokumenta, nemaju izlazne vize iz Irana. Uz odobrenje (Aleksandra) Vučića smo hteli da pošaljemo i vladim avion, ali je na sreću to sve završeno uz posredovanje iranskog ministra. Naši državni organi su pokazali spremnost da se angažuju za naše državljane”, kazao je Dačić.

Ministar spoljnih poslova Irana Mohamed Zarif obećao je prošle nedelje, 25. oktobra, Dačiću da će se lično angažovati kako bi se proces vraćanja otete dece uspešno okončao u najkraćem periodu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here