Slučajno kliknu na oglas na mobilnom, posle ne znaju kako da plate račun

0
210

Korisnici mobilnih telefona u Srbiji u poslednjih nekoliko meseci RATEL-u se najviše žale na takozvane VAS usluge koje im uvećavaju mesečne račune.

U RATEL-a kažu da korisnici često iz neznanja aktiviraju te usluge koja se naplaćuje po ceni većoj od standardnih SMS poruka.

One mogu da obuhvataju glasanje SMS-om, doniranje sredstava, učestvovanje u nagradnim igrama, obaveštenje banaka, preuzimanje igrica, aplikacija, pozadina, melodija, animacija…

“To su usluge sa dodatom vrednošću kada korisnik, recimo, hoće da zna svoj horoskop ili koristi neku uslugu koja nije standardizovana. Uobičajena procedura je da se on prijavi na taj servis, da pošalje poruku, da dobije određene informacije i to se naplaćuje po posebnim tarifama“, kaže za Tanjug direktor RATEL-a Vladica Tintor.

Upozorio je korisnike da prilikom korišćenja tih usluga, posebno sadržaja na internetu, ne klikću na banere koji se pojavljuju i da pažljivo pročitaju uslove, naročito one koje se odnose na sadržaj servisa koji se nudi, cenu i proceduru odjave, odnosno otkazivanja usluge.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here