SNS o Obradoviću – motiviše ga samo nasilje, parlament unižen na sraman način

0
420

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je nasilje “očigledno jedina stvar koja motiviše Boška Obradovića”, komentarišući današnji incident u Skupštini Srbije. Poslanica SNS Sandra Božić rekla je da je lider Dveri Boško Obradović na najsramniji mogući način unizio parlament. Ministarka Zorana Mihajlović uporedila je Obradovića sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem.

“Boško Obradović je na najsramniji mogući način unizio ovaj dom prekinuvši po ko zna koji put sednicu Narodne Skupštine i tražeći incident, tražeći nasilje. To je jedino što oni imaju da ponude. Podsetiću ga još jednom da je poslanik. Poslanik je kada ima prava, ali je poslanik i kada ima obaveze. A ako je njegov politički i intelektualni domet duvanje u pištaljku, građani Srbije su onda imali prilike to i da vide”, poručila je u Skupštini Sandra Božić.

Stefanović je u pisanoj izjavi ocenio da će policija Republike Srbije uvek biti lojalna svom narodu, baš onako kako je to pokazala i u ovom vanrednom stanju, ali i u svim drugim prilikama.

“Bilo da se radi o Bošku Obradoviću, koji je danas tokom akta nasilja u parlamentu išao dotle da šutne policajca, valjda time pokazujući koliko poštuje tu profesiju i struku, bilo o ostalim njegovim saborcima. Šutirajući i fizički se sukobljavajući sa policajcima, Obradović je danas ponovo pokazao da je nasilje kojem pribegavaju za njih jedini način da se dođe na vlast”, naveo je Stefanović.

Stefanović ističe kako je nasilje “očigledno jedina stvar koja motiviše Boška Obradovića, Dragana Đilasa i njihove političke saradnike.

Za razliku od Dragana Đilasa i Boška Obradovića koji “smatraju da policija, tužilaštva i sudovi treba da budu u njihovim rukama, baš kao u vreme vlasti Demokratske stranke”, Stefanović tvrdi kako “za vreme sadašnje vlasti sudstvo jeste i biće nezavisno, tužilaštvo samostalno, a policija samo na strani svoga naroda”.

“Pozivanje na ulicu i na sukobe očigledno je još jedan pokušaj Đilasa i Obradovića da atmosferu u našem društvu dovedu do takvih razmera da se građani obračunavaju jedni sa drugima i da se fizičkim nasiljem rešavaju stvari na ulici. Uveren sam da građani Republike Srbije nikada to neće dozvoliti, kao ni povratrak na vlast tajkuna, milijardera i milionera koji su svoja bogatstva stekli upravo pljačkajući našu zemlju”, ocenio je Stefanović.

On kaže kako je uveren da “građani neće povratak tih ljudi na vlast i povratak u one godine u kojima smo gubili radna mesta, fabrike, u kojima je naša privreda sistematski uništavana, a ljudska prava kršena svakog dana”.

Stefanović je pozvao “sve opozicione političare da prekinu sa blaćenjem srpskih policajaca i napadima na te divne i časne ljude, koji se danonoćno bore za svoju državu i njenu bezbednost”, navedeno je u pisanoj izjavi.

Lider Dveri Boško Obradović pozvao je danas pripadnike policije “da se pobune i da ne trpe da im kriminalni klan Nebojše Stefanovića bude na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova”.

Prethodno je izbačen sa sednice Skupštine Srbije jer je stao ispred mesta gde sedi predsednica parlamenta Maja Gojković i počeo da duva u pištaljku kako bi kako je rekao, preneo poruku naroda kako se vlast ponašala tokom vanrednog stanja i borbe protiv pandemije korona virusa.

Mihajlović: Obradovića ne zanima ukidanje vanrednog stanja

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da je “novi incident koji je izazvao lider Dveri Boško Obradović u Narodnoj skupštini još jednom pokazuje kakav odnos on i njegovi saradnici iz Saveza za Srbiju imaju prema toj instituciji i prema građanima Srbije”, a lidera Dveri uoporedila je sa vođom radikala Vojislavom Šešeljom.

“Obradović je svojim ponašanjem pokazao da ga ne zanima ni tema, koja je trenutno najvažnija za građane Srbije, a to je ukidanje vanrednog stanja, niti želi da funkciju narodnog poslanika koristi da iznese svoj stav. Na njegovu žalost, građani od političara očekuju program, ideje i preuzimanje odgovornosti, a ne da budu majstori provokacije i performansa”, navela Mihajlović u pisano izjavi.

Po njenoj oceni, “jedino u čemu je Obradović uspeo, to je da imitira lidera SRS Vojislava Šešelja”, za koga ona tvrdi kako je “očigledno uzor mnogima u Savezu za Srbiju, i po načinu na koji se odnose prema ženama, ali i po tome da ponavljaju najgore epizode svog političkog uzora, kao što je izazivanje incidenta kako bi ga obezbeđenje iznelo iz sale”.

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here