SNS odgovorna za jučerašnje prebijanje naroda u Štrpcu

0
280

Srpski narod u Štrpcu već nekoliko meseci mirno protestuje u nameri da spreči pokušaj izgradnje MHE.

Ti protesti su sve do jučerašnjeg dana uglavnom bili mirni i bez većih incidenata, iako specijalna Kosovka policija ROSU redovno dolazi i demonstrira silu ne bi li na taj način pokušala da zastraši miran srpski narod koji se bori za svoja elementarna prava, a pravo na pijaću vodu je jedno od elementarnih prava svakog čoveka.

Juče je pomenuta policija u želji da pomogne investitoru, izvesnoj „MATKOS GRUPI“ upotrebila silu nad golorukim narodom. Takav potez policije izazvao je revolt kod naroda koji je počeo da se masovno okuplja i pruža sve veći otpor.

O čemu se zapravo radi? Pomenuta kompanija iz Prištine pokušava da na protivpravan način uzurpira reku sa koje se meštani sela Štprca, njih više od 2.500 snabdevaju pijaćom vodom. U tom prljavom poslu osim „Vlade Kosova“ koja im je omogućila neophodnu dokumentaciju kršeći sopstvene propise, obilatu pomoć pružila im je i opštinska vlast na čijem se čelu nalazi „Srbi“ iz redova SNS a koji vlast obavljaju u koalaciji sa albanskim partijama. Kako?

Tako što je investitoru dala pisanu saglasnost za izgradnju MHE bez ikakve predhodne javne rasprave i upoznavanja građana sa svojim nečasnim namerama. Da opštinsko rukovodstvo radi otvoreno protiv interesa građana u Štrpcu, govori i podatak da nikada i niko iz opštine nije došao među građane i pružio im podršku.

Naprotiv, bilo je čak i izvesnih ucena i pretnji zaposlenima u srpskim institucijama da se ni po koju cenu ne smeju pojavljivati na protestu, što ukazuje na duboku umešanost pomenutih rukovodioca kojima je očito jedino stalo do ličnog, a nikako opšteg interesa.

Bez obzira na sve, za danas su zakazani novi protesti i oni će trajati sve dok se ne nateraju svi oni koji su izdali protivpravne dozvole za gradnju da iste povuku, a narodu ostane reka kao prirodno bogastvo koje vekovima teče i krasi našu opštinu.

(Izvor: Danas.rs)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here