SNS prvi put ispod 40 odsto!

0
897

Jedan portal je imao uvid u istraživanje koje je rađeno za interne potrebe Srpske napredne stranke.  Rezultati se razlikuju od onih koje čitamo u medijima pod kontrolom vlasti, koja naravno potpisuju IPSOS i Marko Uljarević, a objašnjava ih Srđan Bogosavljević.

Za Srpsku naprednu stranku, kako se saznaje, glasalo bi 39 odsto od oko 3,5 miliona birača, koliko bi na izbore izašlo kada ne bi bilo odluke opozicije da bojkotuje izbore. U konkretnim brojevima to iznosi  maksimum 1,4 miliona birača. 

Naravno, kad se taj broj prenese na one koji će na izbore zaista izaći, a kojih uz sve pritiske po istom istraživanju ne može  biti više od 2,5 miliona, SNS naravno daleko pređe granicu od 50% glasača. Bez obzira na ovu prostu matematiku Vučić je stranci postavio cilj na 50% ubeđujući ih da to neće biti lako ostvarivo kao da na izborima zaista ima nekog protivnika.

Aleksandar Vučić FOTO: Ata Images/Antonio Ahel

Aleksandar Vučić FOTO: Ata Images/Antonio Ahel

Ono što je za predsednika Srbije i Srpske napredne stranke katastrofalan podatak jeste da je prvi put od hapšenja Miroslava Miškovića procenat onih koji ga ocenjuje pozitivno manji od procenta onih koji ga ocenjuju negativno. Ovo je već upalilo alarm u Vučićevom najbližem okruženju koje je jedino dobilo uvid u ove podatke.

Ceo tim sa izraelskim stručnjakom za politički marketing Elsinom Asafom i Bebom Popovićem je angažovan kako bi Aleksandar Vučić vratio izgubljeni rejting. Stručnjaci su rekli da mora da se predstavi osim kao hrabar i nesporan lider i kao običan čovek, kao jedan od onih koji glasaju za njega. Zato Vučić u spotu nosi čaj, kuva sarmu u predsedništvu, slika se na proslavi porodične slave sa sinom i bratom, roditelji daju intervjue za novogodišnja izdanja tabloida.

Ksenija Vučić i Beba Popović FOTO: Ata Images/Antonio Ahel

Ksenija Vučić i Beba Popović FOTO: Ata Images/Antonio Ahel

Čak se u medijima pojavila i Vučićeva zakonita supruga Tamara koja je dala veliki intervju za “Helou” gde priča o humanitarnom radu, ambicijama, porodici, sreći… što se do sada jako retko dešavalo. Sve to treba da povrati narušeni Vučićev rejting.

Tamara Vučić FOTO: Ata Images/Antonio Ahel

Tamara Vučić FOTO: Ata Images/Antonio Ahel

Sa nestrpljenjem se očekuju februarska istraživanja koja će dati odgovor za koliko je moguće podići Vučićev poljuljani rejting, odnosno ublažiti pad koji je već vidljiv ne samo stručnjacima nego i običnim građanima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here