SNS šef uznemiravao zaposlenu, ona pokušala da se ubije

1
3170

Bojana Petkovski iz Bora, samohrana majka, zaposlena u JKP Vodovod Bor, pokušala je da izvrši samoubistvo, zbog, kako tvrdi, zlostavljanja na radu i seksualnog uznemiravanja šefa Zorana Zdravkovića, predsednika Mesne zajednice Zlot, i visokog funkcionera SNS u tom gradu.

Andrijana Petkovski, ćerka Bojane Petkovski, tvrdi da Zoran Zdravković seksualno uznemirava njenu majku već četiri meseca. Ona u razgovoru za Direktno.rs kaže da se trudi da bude jaka, i da je trenutno umiruje jedino to što je zdravstveno stanje njene majke bolje. 

Bojana Petkovski sa ćerkom Andrijanom FOTO: Facebook/Andrijana Petkovski

Bojana Petkovski sa ćerkom Andrijanom FOTO: Facebook/Andrijana Petkovski

– Ja sam njena ćerka i u sve sam bila upućena. Javile smo se u Regionalni centar Mobing Niš, ali ne odmah, jer se mama plašila da ih kontaktira. Plašila se Zorana. Stalno je zvao da ide kod njega u kancelariju. Zoran Zdravković je na sve načine uznemiravao moju majku.Tada, kad je pozvao u kancelariju, počeo je da je pipka i rekao joj da će biti njegova kad tad, milom ili silom. Bukvalno joj je pretio. Mama je uspela da se otrgne tog dana, ne znam kako, pošto je on jako krupan čovek – priča naša sagovornica i dodaje “da je Zdravković imao pik na njenu majku”. 

– Smetala mu je jer se već žalila sindikatu pri Vodovodu, da je maltretira. Verovatno su ga opomenuli, pa je želeo da je uništi. Jedan dan mama je trebalo da ide u Zlot na naplatu, a u međuvremenu je sreo čovek na ulici i platio joj naplatu iz Brestovca. Ona je to sutradan odmah prijavila sa sve priznanicom, i uredno predala novac. Zdravković je čekao na prijavnici narednog dana i pretio joj otkazom zbog te naplate, odnosno, zašto je imala naplatu u Brestovcu, a ne u Zlotu. Ništa nije ukrala, sve je uradila kako treba, ali je on opet napao. Tražio je razloge zato što ga je prijavila za mobing – kaže Andrijana Petkovski i dodaje: Postoje poruke koje je on slao mojoj majci, i koje dokazuju da je vršio mobing nad njom – kaže naša sagovornica.

Poruke koje je Zoran Zdravković slao Bojani Petkovski FOTO: Privatna arhiva

Poruke koje je Zoran Zdravković slao Bojani Petkovski FOTO: Privatna arhiva

“Tresla sam se kad su mi javili da je majka sekla vene”

Andrijana objašnjava da nije bila kod kuće kada je njena majka pokušala da se ubije. 

– Bila je sama, zvali su je celo jutro da joj kažu da je Zdravković čeka sa otkazom. Ona se od tih poziva izgubila, popila je tridesetak tableta i pokušala da preseče vene. Mene su pozvali i javili mi, kako mi je bilo u tom trenutku… Zvala sam dedu i rekla mu da brzo ode da vidi šta se dešava. Napisala mi je i oproštajno pismo, da je zbog Zorana pokušala da se ubije. 

Oproštajno pismo Bojane Petkovski FOTO: Facebook/Aleksandra Barton

Oproštajno pismo Bojane Petkovski FOTO: Facebook/Aleksandra Barton

Ćerka nesrećne žene kaže da će protiv Zdravkovića podneti tužbu, nakon što se Bojana oporavi i izađe iz bolnice. 

– Prvo ćemo otići u policiju, da da pravu izjavu. Jer je njoj uzeta izjava tog dana kada je digla ruku na sebe, ali je bila pod dejstvom lekova. Ali, isteraćemo ovo do kraja. On je član SNS i pokušava na sve načine da je uništi, jer nije ćutala. Ti njegovi naprednjaci sad pričaju za mamu da je samohrana majka, da mu se sama nudila. To su takve laži i bljuvotine. Ja sam njena ćerka, znam istinu i idem na sve strane da spasim majku – zaključuje naša sagovornica. 

Povodom navedenih optužbi, Direktno.rs kontaktirao je i Zorana Zdravkovića, predsednika MZ Zlot, a on je u razgovoru za naš portal rekao “da se protiv njega vodi hajka”, i “da Bojana Petkovski iznosi nesitine”.  

– Ja sam poslovođa službe Vodovoda Bor. To što ona govori nije istina. Iz Brestovca su imali primedbe na njen rad i kad sam joj tražio izjavu, sve je počelo. Pisana prijava je u pitanju, jedan gospodin tvrdi da mu Petkovski baca račune, i da ih nalazi u dvorištu ili na ulici. Kada sam joj tražio objašnjenje u vezi sa tom prijavom, ona je počela sa hajkom. I ranije je bila bolesna, operisana, pa sam joj dao raspored i slao je na teren sa kolegama koji idu kolima, da ne bi morala da pešači – kaže Zdravković za Direktno.rs i dodaje da je posao Petkovski bio očitavanje vodomera, naplata vode i deljenje računa, kao i da su primedbe na njen rad postojale i ranije. 

– Posao koji su druge kolegnice radile za jedan dan, ona je radila za dva. Samo sam je terao da radi svoj posao – kaže on. 

“Čuo sam da je pokušala da se ubije”

Zdravković navodi da je čuo da je Bojana Petkvski pokušala samoubistvo, ali tvrdi da to nema veze s njim. 

– Saznao sam da je digla ruku na sebe, ali kolege kažu da joj je zdravstveno stanje sada dobro. I dalje je zaposlena, a kako će se sve odvijati, ne znam. Ja sam predsednik jedne od najvećih mesnih zajednica, imam porodicu, decu, ženu, oca i majku. Nema ni “z” od zlostavljanja. Skrenuo sam joj pažnju na njen rad i počela je hajka – kaže Zdravković. 

Aleksandra Barton, direktorka “Reginalnog centra Mobing Niš”, u razgovoru za Direktno.rs rekla je da je Bojana Petkovski ovom centru još početkom meseca prijavila zlostavljanje koje trpi na radu, pretnje otkazom Ugovora o radu i seksualno uznemiravanje od strane svog nadređenog, Zorana Zdravkovića.

Kako Barton naglašava, Petkovski je u prvoj prijavi protiv Zdravkovića, navela “da ju je bilo strah od njega i da joj je jednom prilikom rekao da je za nju bolje da mu “da”, jer od njega zavisi njen posao”, kao i da se “hvalio da je funkcioner SNS i da ima pištolj. 

Prva prijava koju je Petkovski podnela Regionalnom centru Mobing protiv Zorana Zdravkovića FOTO: Privatna arhiva

Prva prijava koju je Petkovski podnela Regionalnom centru Mobing protiv Zorana Zdravkovića FOTO: Privatna arhiva

– U četvrtak smo se čule i dogovorile da u ponedeljak podnesemo prijavu protiv Zdravkovića zbog nepoštovanja Zakona o sprečavanju zlostavljanja na radu i seksualnog uznemiravanja, ali me nakon nekoliko sati pozvala Bojanina ćerka i obavestila da je ona digla ruku na sebe. Razlog tome je poziv koji je Bojana dobila od kolege sa posla, a koji je hteo da je upozori “da joj šef pakuje otkaz” – objašnjava Barton i dodaje da će prijavu protiv Zdravkovića svakako podneti. 

1 KOMENTAR

  1. Nije ona jedina koja je zlostavljana od strane Zdravkovica. Mnoge zene su zlostavljane i psihicki i fizicki. One se plase da progovore. Svu podrsku od mene imate da se ovo nastavi i istera istina na videlo. Svi clanovi SNS partije su takvi. Samo sto neki primaju mito a neki zlostavljaju. Zar takvi ljudi treba da vode Srbiju?!Sramota…zal i jad…propadt

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here