Srbija poslala medicinsku pomoć Italiji u četiri aviona, leteće još četiri

0
320

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” otpremanju medicinske opreme za borbu protiv koronavirusa koju je Srbija poklonila Italiji.

U trenutku poletanja aviona, na aerodromu su bili prisutni predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ambasador Karlo Lo Kašo.

Vučić je rekao da danas lete četiri aviona, u nedelju dva i u ponedeljak još dva.

On je zahvalio kompaniji i osoblju Er Srbija što se u vreme ove krize “nisu sklonili” i da zna za gubitke koje trpe, ali da je njihova budućnost zagarantovana, kao i posao i plate i da će država učiniti sve da ima pomogne.

Ambasador Italije Karlo Lo Kašo zahvalio je na pomoći i rekao da je ona veoma važna, navodeći da je situacija u Italiji malo bolja, ali i da je pomoć i dalje potrebna.

Ambasada Italije u Beogradu je saopštila da sa zadovoljstvom najavljuje “velikodušnu donaciju Republike Srbije Italiji” u vidu medicinske opreme.

Radi se o preko pet miliona komada zaštitne opreme, odnosno o materijalu koji je upućen italijanskoj Civilnoj odbrani, koja će ga zatim raspodeliti odgovarajućim strukturama u Italiji, naveli su u saopštenju. 

Medicinska oprema je otpremljena danas u četiri aviona koji su u 13 časova poleteli sa aerodroma “Nikola Tesla”.

“U Italiji se situacija polako poboljšava, ali moramo još da se borimo kako bismo dobili bitku protiv koronavirusa. Potreban nam je svaki vid pomoći”, izjavio je ambasador Lo Kašo i dodao: “Stoga će dragoceni materijal koji je danas doniran moći da doprinese spasavanju ljudskih života”.

Zahvaljujući se Srbiji na ovom gestu – koji se simbolično događa baš na datum bitan za Italiju, na Dan oslobođenja Italije – ambasador je istakao da je to znak prijateljstva i solidarnosti koji Italija neće zaboraviti, dodaje se u saopštenju Ambasade.

Izvor: Tanjug/Er Srbija

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here