Srbija zatvara granice za putnike, ukida međugradski saobraćaj

0
362

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija od 8 časova ujutro zatvoriti sve granične prelaze za drumski, železnički i rečni putnički saobraćaj, odnosno da će u zemlju moći da ulaze samo teretna vozila.

On je na konferenciji nakon sastanka kriznog staža naveo da se sutra od podneva ukida međugradski saobraćaj vozom i autobusom, a da se trenutno planira proširenje zabrane kretanje, koje trenutno traje od 20 časova do 5 ujutro.

Vučić je kazao da je u Srbiju od trenutka uvođenja vanrednog stanja ušlo preko 71.000 državljana, koji su u preko 95% slučajeva došlo iz Nemačke, Švajcarske, Austrije i Francuske.

Dodao je i da u pojedinim naseljima ima većeg priliva ljudi iz inostranstva i da prate mobilne telefone sa italijanskim brojevima, da li se kreću po gradu.

Vučić je kazao i da u Srbiji do sada ima 103 potvrđena slučaja zaraženih koronavirusom, od kojih se 55 nalazi na bolničkom lečenju, od kojih je šest u teškom stanju, na respiratorima.

Govoreći o broju respiratora u Srbiji, Vučić je rekao da je danas isporučeno sedam, da se za vikend očekuje donaciju još 100 komada iz Kine, kao i da je u međuvremenu kupljeno još 200 kliničkih respiratora “ali da ne može da kaže gde i odakle”.

Predsednik Srbije je ocenio da zaliha nafte, goriva, brašna, testenine i ostalih životnih namirnica ima dovoljno, kao i da se radi na ubrzavanju proizvodnje maski, rukavica i dezinfekcionih sredstava.

Zamolio je poslodavce u privatnom sektoru da ne otpuštaju radnike, da u javnom sektoru neće biti doći do otpuštanja i smanjenja plata, a da će svi beogradski penzioneri do 4. aprila dobiti pakete pomoći vredne oko 30.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here