SSP: Privedeni jer su snimili funkcionere SNS u državnim automobilima

0
595

Stranka slobode i pravde (SSP) je saopštila da su član Glavnog odbora SSP Dejan Milošević i koordinator protesta “Jedan od pet miliona” za Toplicu Bogdan Mijajlović privedeni u Blacu jer su snimili funkcionere Srpske napredne stranke (SNS) kako državne automobile koriste u stranačke svrhe.

“Sinoćno privođenje, bez bilo kakvog zakonskog osnova, najgrublja je zloupotreba policije radi zastrašivanja neistomišljenika aktuelne vlasti”, navodi se u saopštenju.  

Dodaje se da su Milošević i Mijajlović privedeni zato što su telefonom snimili dolazak Zorana Milojevića Zelje, Dragana Stevanovića Bosketa i Darka Laketića u Blace, koji su kao visoki funkcioneri SNS sazvali sastanak sa lokalnim stranačkim funkcionerima.

Kako se navodi, oni su pušteni tek nakon četvoročasovnog zadržavanja i ispitivanja u policijskoj stanici.  

“Ne postoji nijedan osnov za privođenje Miloševića i Mijajlovića. To što su telefonom snimili i fotografisali automobile, i to državne kako se koriste u stranačke svrhe, nije osnov za njihovo privođenje, već za postupak protv državnih funkcionera koji su ih zloupotrebljavali”, piše u saopštenju SSP.

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here