Stefanović: Do sada 667 krivičnih prijava zbog kršenja mera samoizolacije

0
163

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je do sada podneto 667 krivičnih prijava zbog kršenja obavezne mere samoizolacije od 28 dana koja se izriče ljudima prilikom povratka iz inostranstva.

On je za Radio-televiziju Srbije naveo da se 117 osoba nalazi u posebnim pritvorskim jedinicama namenjenim za sve one koje krše uredbu koja propisuje samoizolaciju, i podsetio da su juče izrešene prve kazne za to, u rasponu od dve ipo do tri godine.

Ministar je naveo i da je samo sinoć pronađeno 138 osoba koje su kršile policijski čas, njima su mahom napisane prekršajne prijave.

Stefanović je takođe ocenio da se gradjani sada ponašaju „disiplinovanije“ u poštovanju mera tokom vanrednog stanja, kao i da je zbog zabrane izlaska na ulicu u večernjim časovima smanjena stopa kriminaliteta.

Novi Pazar: Policija podnela šest prekršajnih i jednu krivičnu prijavu

Lica starija od 65 godina u Novom Pazaru sve su disciplinovanija u poštovanju mera zabrane kretanja. U protekla 24 sata, novopazarska policija nije zatekla nijedno lice iz te kategorije na ulici.

U ovom gradu, i dalje, najviše je onih koji krše policijski čas. Od juče od 17h do jutros u 5h, policija je na ulici zatekla šest lica i svima je podnela prekršejne prijave. I u protekla 24 sata, beleži se kršenje mera samoizolacije. Jedno lice je prekršilo samoizolaciju i zaradilo krivičnu prijavu. Osnovni sud u Novom Pazaru je, po hitnom postupku, doneo odluku da se to lice uputi u karantin u Pirotu.

Izvor: Danas

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here