Stefanović: Policija će narednih dana oštro kažnjavati kršenje policijskog časa

0
232

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će policija narednih dana oštro i rigorozno kažnjavati kršenje policijskog časa, najavljujući da će svi odredi policije, od saobraćajne do posebnih jedinica, biti na punktovima kako bi se kontrolisalo poštovanje mera i uredbi Vlade.

Želimo da pokažemo onima koji su disciplinovani i koji poštuju mere da zbog toga nisu glupi, već čuvaju svoj život i živote drugih, da lekari ne moraju da rade po 22 sata zato što je neko bio nedisciplinovan, rekao je Stefanović za TV Prva.

Na pitanje o hapšenju novinarke Ane Lalić, Stefanović je rekao da ne može da govori o tužilačkom delu posla, ni da se meša u istragu, ali dodaje da je Lalić svojim objavama koje su bile “apsolutno netačne” optužila KC Vojvodine da lekari rade bez zaštitne opreme.

“Potpuno je jasno da vest nije imala za cilj da prikaže istinu. Ne želim ja da kvalifikujem delo, ali verujem da će biti unošenje straha, panike, uzbunjivanje javnosti”, rekao je Stefanović.

“Neće biti novinari hapšeni, ali ih molimo da provere svoje izvore informacije, Neka objavljuju šta žele, ali samo neka provere. Niste ništa pomogli lekarima ako objavite lažne informacije”, rekao je Stefanović.

Dodao je da savetuje oprez, jer se širi mnogo lažnih vesti u ovakvim vremenima.

O porodičnom nasilju

Stefanović je rekao da žene koje su ugrožene porodičnim nasiljem ne treba da se ustručavaju da se obrate policiji samo zato što je policijski čas.

Prema njegovim rečima, doneta su neka nova rešenja kada je reč o sankcionisanju porodičnog nasilja, ali o njima još ne može da govori.

Stefanović je istakao i da veruje da su mnogi od kriminalaca poverovali da je policija zauzeta proverom ljudi u samoizolaciji i da ne može da radi svoj posao, ali je istakao da Kriminalistička policija radi svoj deo posla.

Izvor: N1

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here