Stroge mere u RTB Boru: OTKAZ za zaražene korona virusom???

0
345

Menadžment kineske kompanije Ziđin, strateški partner RTB Bor, je doneo naredbu o otpuštanju svakog radnika iz borske kompanije za koga se utvrdi da je zaražen korona virusom

Menadžment kineske kompanije, strateški partner RTB Bor, je doneo naredbu o otpuštanju svakog radnika iz borske kompanije za koga se utvrdi da je zaražen korona virusom, pišu “Večernj novosti.”Prema saznanjima lista menadžment kineske komapnije je na svim vidnim mestima u preduzeću koji broji 5.000 radnika istakao oboveštetnje o kome će svaki zaposlen koji bude imao kontakt sa zaraženim osobama, ali i onima koji nemaju masku ili ode da kupi doručak dobija otkaz.

Ovo su sporne naredbe:

* Svi zaposleni tokom rada moraju da nose zaštitne maske za lice, ukoliko neko prekriši ovu naredbu, biće strogo kažnjen, čak i raskidom Ugovora o radu.

* Zaposlenima je zavranjeno da izlaz radi kupovine doručka u vreme pauze, doručak donesite od kuće.

* Zaposleni ili članovi njihovih porodica koji su primetili simptome,ili su bili u kontaktu sa licem koji je stiglo iz inostranstva, ili su bili u kontaktu sa licem kod koga je potvrđeno prisustvo virusa, samoinicijativno da se izolujei da o otme obavesti Kompaniju. U surotnom ako se otkrije istina, sa zaposlenim, zatim rukovodiocem smene i rukovodiocem radne jedinice biće raskinut Ugovor o radu.

* Sa zaposlenima koji, zbog kršenja merakoje su donete od strane Vlade i Kompanije, budu zaraženi korona virusom, Kompanija će raskinuti Ugovor o radu.

Obaveštenje je istaknuto na svim oglasnim tablama RTB-a a koji je potpisao generalni direktor Ksiming Jian.Kineska kompanija Ziđin je 63 odsto vlasništva RTB Bor kupio 18. decembra 2018. za 350 miliona dolara, a nadaju se da će samo ove godine ostvariti profit veći od 100 miliona američkih novčanica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here