Sve o firmi NITES u kojoj radi doktorkin brat i ministarkin muž (VIDEO)

0
1011

Pisanje BIRN-a je u žižu javnosti izbacila firmu NITES u kojoj je jedan od direktora Bojan Kisić, muž ministarke pravde Nele Kuburović i brat dr Darije Tepavčević Kisić. Iako ministarka Kuburović tvrdi da je u pitanju multinacionalna kompanija, to ne odgovara istini.

Reč je o kompaniji osnovanoj u Pragu čiji je vlasnik Miodrag Škrbić, o kome je Direktno.rs pisao kao o čoveku koji je sa Aleksandrom Vučićem i najbližim saradnicima privatnim avionom putovao u Majami. Sa tog putovanja je i priča kako Slaviša Kokeza zna kako se na španskom kaže pegla.

Firma NITES posluje na tržištima Srbije i Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske. U Srbiji su od Pro intera, koji se dovodi u vezu sa Slavišom Kokezom, preuzeli poslove sa EPS-om, o čemu je na više konferencija za štampu govorio zamenik predsednika Stranke slobode i pravde, Borko Stefanović.

Stefanović je izneo niz podataka o poslovanju kompanije NITES. 

– Škrbić je osnivač firme NITES koja u poslednjih nekoliko godina dobija najbolje moguće ugovore u EPS-u, u vrednosti od 30 miliona evra. U poslednje dve godine sklopili su 11 ugovora u toj vrednosti. Gospodin Miodrag Škrbić i njegova firma NITES su samo od 2017. do 2019. dobili 29.752.000 evra u poslovima sa EPS. Firma NITES nastupa, IT podrška finansijskoj operativi i pregled analize bezbednosti IT infrastrukture. Integracija sistema preko IEC, onda neki broj sabirnice i tome slično, koji košta 1.800.000 evra, projekat o automatizaciji održavanja elemenata distributivne mreže energetskih troškova za distribuciju, područje Kraljevo košta dva miliona evra gra+ane Srbije. Dakle, svi ovi milioni evra odlaze na firmu Miodraga Škrbića koja se zove NITES, i taj čovek je deo trilinga snova, koji čine Kokeza, Grčić i Škrbić – rekao je Stefanović.Borko Stefanović FOTO: Milica VučkovićBorko Stefanović FOTO: Milica Vučković

Stefanović je dodao da je Škrbićeva firma NITES nastupila na prvom tenderu sa Pro-Interom, a onda samostalno. 

– Šrbić i njegova firma NITES bila je jedini ponuđač na tenderima zbog čega se nameće pitanje kako je moguće da Kokeza i njegovi partneri budu jedini ponuđači na tenderima koje raspisuje EPS – naveo je zamenik predsednik SSP-a i dodao da se sve ovo dešava uz apsolutno ćutanje pravosuđa i Aleksandra Vučića, dok je EPS u dugovima i dok uvozi struju iz Rumunije. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here