Botovanje organizuju funkcioneri Srpske napredne stranke, a namera je stvoriti lažnu sliku zadovoljstva vlašću, navodi član SNS i bivši pripadnik internet tima vladajuće partije. Najveći deo botova radi u javnim preduzećima, pa posledica odbijanja naređenja može da bude i otkaz, svedoči ovaj naprednjak sa juga.

U intervjuu Južnim vestima naprednjak koji je želeo da bude anoniman objašnjava da evidenciju partijskih internet aktivnosti – takozvano botovanje, vodi lokalni odbor koji izveštaje šalje centrali u Beogradu, pa oni daju kritiku ukoliko članovi nisu aktivni ili daju loše komentare.

Odbijanje partijskih naređenja ima i posledice.

Posledice? Naravno da ih ima. Uglavnom su članovi internet tima zaposleni u javnom sektoru i možete da zamislite koja tu posledica može da bude. Prestanak radnog odnosa ili šta već – kaže ovaj bivši bot.

Slika koju botovi stvaraju komentarisanjem na internetu je lažna, svedoči bivši bot, ali moralne dileme nadvlada strah za egzistenciju.

To jeste moralni problem i dilema u svakom slučaju da obrazovanom čoveku neko naređuje pišite tako i tako na tu i tu vest, odnosno u prilog SNS, ali na drugoj strani, kad nemate obezbeđen materijalni status, kad nemate posao za stalno, zaista se ne postavlja nikakvo drugo pitanje – navodi ovaj naprednjak.

Kompletno svedočenje bivšeg člana internet tima SNS pogledajte u videu

Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here